Autonieuws

Eerste beelden 100% elektrische Kawasaki naked!

oktober 5, 2022

De topman van Kawasaki

De presentatie van de elektrische Kawasaki vond plaats op dinsdag 4 oktober. Het EV-model – één van de mogelijk toekomstige Kawasaki modellen – was voor het eerst in actie te zien tijdens de 8 uur van Suzuka. De presentatie was onderdeel van een uitgebreide toespraak van Masaya Tsuruno, Managing Director van Kawasaki Motors Europe.

Elektrisch prototype Kawasaki

Het elektrische prototype vormt volgens Tsuruno de basis van een toekomstige elektrische motorfiets. Voor de petrolheads is er nog hoop: volgens de topman blijven verbrandingsmotoren de komende tijd ook nog prioriteit, helemaal omdat deze motoren ook geschikt kunnen zijn voor E-fuel en biobrandstofen. Ook aan waterstoftechnologie wordt gedacht.

Kawasaki Z400

Specificaties van de elektrische Kawasaki zijn helaas niet gedeeld. Het prototype is in ieder geval van het type naked. De machine heeft verdacht veel weg van een Kawasaki Z400. De aandrijfunit is bijzonder compact en oogt clean. De ’tank’ is ook minder groot dan voorheen. Vermoedelijk wordt in de ’tank’ het laadpunt aangebracht.

Meer details over de elektrische motorfiets van Kawasaki volgt binnenkort, want de Japanse fabrikant hoopt eind 2022 op z’n minst drie elektrische modellen te presenteren.

Eigen ontwikkeling

Kawasaki ontwikkelt zijn eigen elektrische modellen. Merken als Honda, Yamaha, Piaggio en KTM bundelen juist hun krachten voor het ontwikkelen van een platform voor elektrische motorfietsen. Ze hebben daarvoor het Swappable Batteries Motorcycle Consortium (SBMC) opgericht.