Achtergrond Autonieuws

Een dikkere IVECO Daily ga je vandaag niet zien

juni 13, 2023

IVECO Daily 4×4 Tigrotto

Misschien dat je hem al even vergeten was. Maar in de jaren ’50 van de vorige eeuw kon je een 1957 Tigrotto kopen, een soort truck ontworpen voor zwaardere missies in onbegaanbaar terrein. Deze IVECO Daily 4×4 Tigrotto is geïnspireerd op het origineel en wordt geleverd als chassis cab. Er is bovendien keuze uit een onroad- of offroad-specificatie. IVECO noemt deze uitvoering een go-anywhere Daily 4×4 special edition.

Dikke dieselmotor en 4×4

Eén ding staat vast: je krijgt altijd een 3,0-liter 180 pk sterke dieselmotor, gekoppeld aan een achttraps HI-MATIC-automaat. Uiteraard heeft het voertuig vierwielaandrijving. De Tigrotto heeft naar wens een laadvermogen van 4.165 kilogram.

Tigrotto betekent…

De Italiaanse term Tigrotto slaat overigens op een tijgerwelpje, of ‘tiger cub’ in het Engels. IVECO heeft gekozen voor een two-tone kleurstelling, precies zoals ook bij het origineel uit de jaren ’50 het geval was. Het voertuig heeft retro wielen, beschermende componenten en verstralers. Deze uitvoering is zowel met het stuur links als rechts te bestellen, gewoon bij IVECO. Prijzen zijn op aanvraag.