Autonieuws Autotests

Duurtest Opel Rocks Electric (2024): INTRODUCTIE

mei 13, 2024

Opel Rocks Electric

De Opel Rocks Electric is al vaker op dit online platform verschenen. We reden hem bijvoorbeeld al twee weken achter elkaar om te onderzoeken of je er ook in afgelegen gebied mee uit de voeten kunt. Dat resulteerde in deze video. Bovendien gingen we al eerder uitgebreid in op deze kleine stadsauto van Opel, ook al is de Rocks op papier officieel een elektrische brommobiel.

Spotgoedkoop

Hoe dan ook: deze kleine Opel liet ons maar niet los. Want feitelijk kijken we hier naar een nieuwe vorm van mobiliteit die stiekem voor heel wat mensen interessant kan zijn. Spotgoedkoop in de verzekering, voldoende comfortabel, genoeg opbergruimte en je zit droog. En dat voor minimaal 8.699 euro. Je moet toegeven dat dát interessant in de oren klinkt.

2024 Opel Rocks Electric - duurtest

Nog heel veel vragen

Zelfs na onze eerdere testritten in de Opel Rocks Electric zitten we nog met diverse vragen. Want wat krijg je precies voor je euro’s? Hoe zit het met onderhoud? Hoeveel ben je kwijt aan stroomkosten? Hoe zit het in de winter? Kortom: meer dan genoeg invalshoeken om deze Opel Rocks Electric uitgebreid toe te lichten. De grote vraag is vooral of deze Opel Rocks Electric een normale auto kan vervangen. En voor welke doeleinden je zo’n Opel precies gebruikt. Dat gaan we de komende maanden onderzoeken.

Duurtest in tekst en beeld

De Opel Rocks Electric is geleverd op 24 april 2024 en had toen 3.005 kilometer op de teller. Het doel is om de Rocks zo vaak mogelijk te pakken. We zijn benieuwd hoeveel kilometer we daadwerkelijk zullen afleggen in deze Opel en tegen welke dingen we aanlopen. We kunnen nu alvast verklappen dat we al een aantal zaken hebben ontdekt. Uiteraard worden alle bevindingen in tekst en beeld gedeeld op onze kanalen. Stay tuned. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om deze benjamin-Opel op alle mogelijke fronten onder de loep te gaan nemen.

Rijden in de Opel Rocks Electric
Rijden in de Opel Rocks Electric