Autonieuws

Dunste horloge ter wereld is van Ferrari

juli 11, 2022

1,75 millimeter dik

Dat het horloge zo duur is heeft vooral te maken met de technische uitdagingen die er zijn bij het maken van zo’n dun horloge. De componenten die normaal gesproken gestapeld in de kast zitten, moeten vele malen dunner. Hierdoor is het mechanische klokje slechts 1,75 mm dik. De Franse horlogemaker Richard Mille verbreekt daarmee het record van Bulgari met de Octo Finissimo Ultra, dat 0,05 millimeter dikker is. Dat is een verschil kleiner dan de dikte van een mensenhaar. Bizar!

Stevige prijs

Naast de technische uitdagingen speelt ook de beperkte oplage van 150 stuks wereldwijd een rol in de prijsbepaling van bijna 1,9 miljoen. Van dat geldt zou je bijvoorbeeld ook vier Ferrari 812’s kunnen kopen, of zeven Roma’s. De samenwerking tussen Richard Mille en Ferrari gaat al meer dan 50 jaar terug, door onder meer de sponsoring van de Formule 1, waarbij de Ferrari-coureurs altijd een horloge van Richard Mille omhebben.

Technische specs

Voor de liefhebbers van exclusieve klokjes hier een aantal technische details over het horloge. Hij is gemaakt van lichtgewicht en ijzersterk grade 5 titanium. Dat resulteert dan ook in een totaalgewicht van slechts 30 gram, inclusief het bandje. Verder is het horloge waterdicht tot 10 meter diep en moet je het klokje zelf opwinden, waarna het voor 45 uur blijft tikken. In de video hieronder gaat de Franse horlogemaker dieper in op de productie en de testfase van het horloge.