Autonieuws

Ducati Diavel for Bentley: een unieke combinatie

december 11, 2023

Bentley Batur en Ducati Diavel V4

De Ducati Diavel for Bentley betreft een Ducati Diavel V4 met stijlkenmerken van de Bentley Batur, een GT met 740 pk sterke twin-turbo W12-motor. Er worden slechts 18 exemplaren van de Batur gemaakt. De kleur Scarab Green, verfijnd en rijk aan metallic tinten, komt uit het Bentley Mulliner-palet en wordt overal in de kuipdelen gebruikt.

Dark Titanium Satin

Veel van de karakteristieke kenmerken van de Batur zijn terug te vinden in verschillende delen van de motorfiets. De gesmede velgen, ontworpen en gemaakt voor deze motorfiets, doen denken aan de vormen van de auto en zijn gespoten in Dark Titanium Satin, waardoor enkele machinaal bewerkte oppervlakken zichtbaar blijven.

Bentley Batur en Ducati Diavel

Driehoekige elementen

De luchtinlaten aan de zijkant weerspiegelen de tweekleurige grille, een van de meest herkenbare elementen van de Batur. De driehoekige elementen achteraan verwijzen naar de overeenkomstige koetswerkdelen van de auto. Het voorspatbord, de kuip en het bovenaanzicht van de tank doen denken aan de ribben op de motorkap, terwijl de eenzitsachterkant, die kan worden vervangen door een passagierszadel, veel stijlkenmerken overneemt van de dubbellaagse extractor aan de achterkant van de auto.

Koolstofvezel

Veel carrosserieonderdelen zijn gemaakt van hoogwaardig koolstofvezel (spatborden, koplampafdekking, motor-, uitlaat- en radiateurafdekkingen, radiateurkappen, zijpanelen, staartstuk).

Oplage

De Ducati Diavel for Bentley is gelimiteerd in een oplage van 500 stuks. Naast de 500 Diavel for Bentley exemplaren biedt Ducati ook een serie van slechts 50 exemplaren aan, genaamd Diavel for Bentley Mulliner. De 50 Diavel for Bentley Mulliners zullen exclusief beschikbaar zijn voor Bentley-klanten, die door directe samenwerking met de ontwerpers van de Centro Stile Ducati hun Diavel voor Bentley Mulliner kunnen configureren met verschillende kleuren voor het zadel, de voorremklauwen en koolstofvezel onderdelen en velgen. Ook voor de carrosseriedelen kunnen ze dezelfde kleur als hun auto kiezen, of een van de onderdelen uit het exclusieve palet geselecteerd door de ontwerpers van het merk uit Crewe.


Bentley Batur en Ducati Diavel

Ducati Diavel en Bentley Batur