Autonieuws

DS 3 E-Tense Esprit de Voyage legt het accent op luxe

oktober 19, 2023

‘Clous de Paris’-patroon

De DS 3 Esprit de Voyage heeft een aantal opvallende kenmerken. Te beginnen met een Pebble Grey-interieur waarbij het dashboard is afgewerkt met nappaleder, aangevuld met een speciaal reliëf in de vorm van een kaart van Europa. Het geometrische ‘Clous de Paris’-patroon – een erfenis van het iconische ‘guillochage’-reliëf van Parijse horlogemakers – symboliseert de plaats waar de Esprit de Voyage is ontwikkeld: de DS Design Studio Paris.

18-inch Kyoto-wielen

Het Clous de Paris-patroon is specifiek voor de modellen in deze collectie ontwikkeld en komt op meerdere manieren terug in deze DS 3 variant, onder meer op de voorste instaplijsten, de badges op de voorportieren en ook als lasergravure in de buitenspiegelkappen. De 18-inch Kyoto-wielen – nu specifiek voor Esprit de Voyage – hebben een Anthracite Grey diamantafwerking met een matte coating.

DS 3 E-Tense Esprit de Voyage 2023

Interieur

De stoelen zijn afgewerkt in twee hoogwaardige materialen: ‘Luxembourg’ stof gecombineerd met Pebble Grey-kleurig nappaleder. Basalt Black generfd lederen stoelbekleding is optioneel verkrijgbaar. De vloermatten hebben een Pebble Grey-kleurige bies, geheel passend bij het interieur. Aanvullend zijn de portier- en hemelbekleding in Pebble Grey uitgevoerd.

Gebaseerd op Rivoli

De DS 3 Esprit de Voyage is gebaseerd op de Rivoli-uitvoering. De uitrusting omvat onder meer keyless entry en start, het DS Iris System infotainmentsysteem met connected 3D-navigatie, verwarmbare voorstoelen, een middenarmsteun voorin, een frameloze automatisch dimmende binnenspiegel en zonnekleppen met verlichte LED-binnenspiegels. De uitvoering heeft verder nog sfeerverlichting bij de voetenruimte, privacy glass achter en LED-achterlichten.

DS 3 E-Tense Esprit de Voyage 2023

Kleuren

Er zijn voor de DS 3 Esprit de Voyage negen kleurencombinaties beschikbaar voor het exterieur. Van mono-tinten als Platinum Grey, Perla Nera Black en Polar White, tot en met twotone-opties zoals Platinum Grey, Polar White, Crystal Pearl, Artense Grey, Lacquered Grey of Diva Red in combinatie met een Perla Nera Black dakkleur.

Elektrische aandrijflijn

De DS 3 E-Tense Esprit de Voyage wordt in Nederland geleverd met de 100% elektrische E-Tense-aandrijflijn, bestaande uit een 115 kW (156 pk) sterke elektromotor en een 54 kWh lithium-ion batterij, goed voor een WLTP-range tot wel 402 kilometer. De DS 3 E-Tense Esprit de Voyage is per 2 oktober te bestellen voor rijklaarprijzen vanaf 42.260 euro (fiscale waarde 41.260 euro). Daarmee komt de elektrisch aangedreven, exclusieve uitvoering tevens in aanmerking voor 2.950 euro SEPP-subsidie voor particulieren.

Esprit de Voyage  is de eerste speciale ‘Collection’ van DS Automobiles. In de toekomst volgen er meerdere collecties.

DS 3 E-Tense Esprit de Voyage 2023DS 3 E-Tense Esprit de Voyage 2023


DS 3 E-Tense Esprit de Voyage 2023