Autonieuws

Drie nieuwe modellen van Rivian: R2, R3 en RX3

maart 8, 2024

Rivian R2 en R3

De Rivian R2 is een geheel nieuwe middelgrote SUV van Rivian met vijf zitplaatsen. De elektrisch bedienbare achterruit valt volledig in de achterklep, zodat alle soorten spullen eenvoudig vervoerd kunnen worden. Dit heeft Rivian afgekeken van Fisker Ocean. De Rivian R3 is een middelgrote crossover, meer gericht op offroad-gebruik. De Rivian R3X is een performanceversie van de R3 die nog meer dynamische capaciteiten biedt, zowel op de weg als offroad.

Twee accupakketten

R2 en R3 krijgen twee verschillende accu’s. Het grotere pakket heeft een actieradius van meer dan 500 kilometer op één acculading en biedt een acceleratie van 0-100 km/u in minder dan drie seconden voor de snelste aandrijflijnconfiguratie.

Prijzen

De prijslijst van de Rivian R2 zal naar verwachting rond de 45.000 dollar beginnen. De R3 wordt naar verwachting ook goedkoper, waardoor Rivian-voertuigen voor meer mensen toegankelijker worden. De R2 is nu al beschikbaar om te reserveren in de Verenigde Staten voor 100 dollar. De leveringen moeten naar verwachting in de eerste helft van 2026 beginnen. De leveringen van R3 en R3X starten na de R2. Het plan van Rivian is om alle modellen – van de R1T, R1S en EDV tot de R2, R3 en R3X – ook internationaal aan te bieden, ook in Europa.
Een Rivian-auto geparkeerd op gras.


Rivian R3


Het interieur van een auto met een stuur en stuurwiel.