Autonieuws

Dit zijn de betrouwbaarste Toyota occasions

januari 11, 2024

Toyota heeft een geweldige reputatie als het aankomt op betrouwbaarheid. De nauwkeurige en kwaliteitsgerichte productiewijze werd aan het eind van de vorige eeuw zelfs overgenomen door Porsche en redde de sportwagenfabrikant van een mogelijke ondergang. Toyota heeft een breed assortiment aan modellen waaruit je kunt kiezen. Als je een Toyota occasion wilt kopen, dan zijn hier vijf modellen die je niet zomaar in de steek zullen laten.

Toyota Aygo

De Toyota Aygo was gedurende zijn leven (2005-2022) een van de populairste stadsauto’s op de markt. Die populariteit was niet alleen te danken aan zijn aansprekelijke design, scherpe prijs en fatsoenlijke uitrusting, maar ook aan de beroemde betrouwbaarheid van het Japanse automerk.

Instanties als de Consumentenbond en ADAC (Duitse tegenhanger van de ANWB) riepen de Aygo meermaals uit tot de betrouwbaarste stadsauto. Dit maakt hem nog altijd erg interessant als occasion.

Toyota Corolla

De Toyota Corolla is niet voor niets de bestverkochte auto aller tijden. Met meer dan 50 miljoen verkopen (sinds 2021) vormt de compacte gezinsauto al generaties lang een vertrouwde keuze in het C-segment. De techniek is oerdegelijk en stelt je zelden teleur.

De Corolla verdween van 2010-2019 van de Nederlandse markt, maar is inmiddels in stijl teruggekeerd. Ook ditmaal weer met een zeer diverse line-up, inclusief hybride motoren. Als alternatief kun je ook voor de Auris gaan; dit model fungeerde kortstondig als plaatsvervanger van de Corolla.

Toyota Land Cruiser

De Toyota Land Cruiser behoort tot de grootste en meest robuuste modellen in het gamma van de Japanse autofabrikant. De reputatie van Toyota’s uitmuntende betrouwbaarheid is deels aan deze SUV te danken.

Historisch gezien is de Land Cruiser nagenoeg onverwoestbaar. Het is niet zonder reden dat er hele oorlogen naar de terreinauto zijn vernoemd. Ze blijven gaan, ongeacht de omstandigheden. Zoals Top Gear ooit eens bewees: ze zijn niet stuk te krijgen, zelfs als je ze probeert te verdrinken of van een gebouw gooit.

Toyota Prius

Het is te verwachten dat pionierende techniek met enige kinderziekten te maken krijgt. Toch staat de Toyota Prius, de allereerste massaproductie hybride, sinds jaar en dag bekend als een betrouwbare auto. Vergis je niet: de Prius is behoorlijk op de proef gesteld. De eerste generatie verschijnt eind jaren negentig en dergelijke exemplaren verkeren in uitstekende staat.

De hybride techniek van Toyota is door de jaren alleen maar verder verfijnd, waardoor over zulke geëlektrificeerde modellen niet te twisten valt. De Prius is vanwege zijn lage verbruik en goede betrouwbaarheid een populaire taxi-auto; ze leggen moeiteloos honderdduizenden kilometers af.

Toyota Yaris

Ook de Toyota Yaris is een solide auto van hoge kwaliteit. De compacte hatchback presteert al jaren uitstekend in betrouwbaarheidsonderzoeken en ontvangt het hoogste aantal sterren (vijf) in de crashtests van Euro NCAP.

Tegelijkertijd zit hij een niveau hoger dan de Aygo en kun je rekenen op meer ruimte en een meer complete uitrusting. Met zijn aantrekkelijke design en zuinige motoren is het in relatief korte tijd een kaskraker geworden. Sinds zijn debuut in 1999 zijn er al meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht, waarvan meer dan de helft in Europa rondrijdt.