Autonieuws

Dit maakt de Polestar 2 BST edition 230 bijzonder

maart 22, 2023

Polestar 2 BST edition 230

Polestar produceert in totaal slechts 230 exemplaren van de Polestar 2 BST edition 230, voor de Europese en Noord-Amerikaanse markten. De uitvoering krijgt alle chassisupgrades die voor het eerst werden geïmplementeerd op de Polestar 2 BST edition 270, inclusief de met 25 mm verlaagde rijhoogte, de speciaal ontwikkelde tweevoudig verstelbare Öhlins-dempers, de voorste veerpootbrug en 20% stijvere veren.

Nadruk op performance-design

De nadruk bij de BST edition 230 ligt wel meer op performance-design. De uitvoering heeft bijvoorbeeld unieke zwarte 21-inch lichtmetalen velgen die zijn geïnspireerd op die van de Polestar 1. Polestar combineert de wielen met 245/35R21 Pirelli P Zero-banden die speciaal zijn ontwikkeld voor BST-modellen.

Aan kracht geen gebrek

Krachtig is de auto ook. De aandrijflijn heeft een systeemvermogen van 350 kW (476 pk) en een systeemkoppel van 680 Nm. De 0-100-tijd bedraagt 4,4 seconden en de topsnelheid komt uit op 205 km/u. Andere kenmerken zijn de groene Nebula-carrosserielak en de MicroSuede bekleding van de stoelen en het stuurwiel. Het exclusieve materiaal is gemaakt van gedeeltelijk gerecycled nubuck-textiel. De speciale editie kan ook worden geleverd in de kleur Space (zwart) en beide carrosseriekleuren zijn leverbaar met een optionele body striping over de volledige lengte.

Bestellen kan per direct

De speciale editie van de Polestar 2 kan per vandaag online worden besteld op Polestar.com. De eerste leveringen worden verwacht vanaf het derde kwartaal van 2023.


































































































Polestar 2 BST edition 230