Autonieuws

Dit maakt de Alpine A110 S Enstone Edition bijzonder

juli 7, 2023

Alpine en Formule 1

De Formule 1-fabriek van Alpine in het Britse Enstone heeft meer dan dertig jaar Formule 1-ervaring en ontwikkelt componenten en technologieën voor het BWT Alpine F1 Team. Hetzelfde carbon dat wordt gebruikt voor de F1-auto van Alpine is terug te vinden in de cockpit van de nieuwe Alpine A110 S Enstone Edition, als eerbetoon aan de knowhow van Alpine in de autosport.

Alpine A110 S Enstone Edition

De cockpit van de A110 S Enstone Edition met zwarte microvezel bekleding en grijs stikwerk bevat carbon delen die rechtstreeks afkomstig zijn uit de werkplaats in Enstone. Het is voor het eerste dat authentieke componenten van carbon in een Alpine A110 zijn toegepast die met de ontwerptools, mallen en autoclaven van de F1-fabriek in Enstone geproduceerd zijn: de afdekking boven het instrumentarium met het Alpine logo, het deel op de middenconsole met Alpine F1 Team-signatuur en het opbergvak.

Alpine A110S

Plaquette

Het exclusieve karakter van de Alpine A110 S Enstone Edition wordt verder versterkt met een plaquette met het serienummer, waarmee tevens de sportieve oorsprong van de cockpitmaterialen wordt benadrukt. Ook ontvangt elke eigenaar een authenticiteitscertificaat van de fabriek in Enstone, ondertekend door het BWT Alpine F1 Team.

Keuze uit twee matgrijze carrosseriekleuren

De Alpine A110 S Enstone Edition is leverbaar met keuze uit twee matgrijze carrosseriekleuren: Gris Tonnerre en Argent Mercure. Beide grijstinten contrasteren met een matzwart dak en om het Britse erfgoed van Alpine te weerspiegelen, is het versierd met een elegante Union Jack, verkrijgbaar in glanzend of mat ton-sur-ton zwart. De Union Jack wordt standaard geleverd in het Verenigd Koninkrijk en is optioneel in andere markten.

Andere kenmerken

De A110 S Enstone Edition heeft verder matzwarte 18-inch GT Race-wielen en zilverkleurige Brembo-remklauwen. De Sabelt Racing-sportstoelen zijn voorzien van exclusief Enstone Edition-borduurwerk. Andere kenmerken zijn te vinden in de optionele Aero Kit en de in carbon uitgevoerde vlaggen op de achterste zijpanelen. De productie is gelimiteerd tot 300 exemplaren.

Aandrijflijn en prijs

De Enstone Edition is gebaseerd op de 221 kW (300 pk) sterke A110 S. De sprint van 0-100 km/u duurt 4,2 seconden en de topsnelheid komt uit op 275 km/u met optionele Aero Kit. D orderboeken zijn vanaf 6 juli 2023 geopend. Bestellen? Dat kan via Alpine Centres. Neem dan wel minimaal 96.990 euro mee.


Alpine A110S

Alpine A110S Enstone Edition