Autonieuws

Dit kost de vernieuwde Mazda2 Hybrid

oktober 11, 2023

Mazda2 Hybrid

De Mazda2 Hybrid werd bijna twee jaar geleden gelanceerd. De verschillende met de Toyota Yaris – waar hij op gebaseerd is – waren minimaal. De Mazda2 Hybrid beschikt nu over een vernieuwd exterieur met een écht Mazda-design. Hij heeft een nieuw gezicht gekregen door een aangepast bumper- en grilleontwerp.

Achterkant

De achterkant heeft ook een eigen design gekregen. De doorgetrokken lichtbalk die op de vorige Mazda2 Hybrid zat – en dus ook op de Yaris zit – is verdwenen. In plaats daarvan zitten er losse lichtunits aan beide zijde van de achterklep. In het interieur zit voortaan een groter infotainmentsysteem en er is een nieuwe carrossoriekleur: Glass Blue.

Motoren

Onder de motorkap is er geen nieuws te melden. De Mazda2 Hybrid is nog steeds voorzien van – hoe kan het ook anders – hybridetechnologie. Een 1,5-liter driecilinder werkt samen met een elektromotor, die samen goed zijn voor 116 pk.

Prijzen Mazda 2 Hybrid

De Prime-line is het instapmodel en is voorzien van keyless entry, USB-C-aansluiting en smartphone-integratie met Apple CarPlay en Android Auto op een 9-inch multimediadisplay. Zijn prijs? 26.790 euro.

Daarboven staat de Centre-line, die is er vanaf 28.290 euro en voegt vier extra luidsprekers toe voor een betere geluidservaring. In de Exclusive-line, met een prijs van € 30.440,-, wordt de uitrusting van de Centre-line verrijkt met automatisch inklapbare buitenspiegels, 16-inch lichtmetalen velgen, parkeersensoren voor en achter en Mazda’s Blind Spot Assist (BSM), stuurwielverwarming en Smart Keyless Entry.

De Homura is verkrijgbaar vanaf 32.790 euro en bouwt verder op de Exclusive Line-uitvoering met LED-verlichting voor en achter en 17-inch lichtmetalen velgen. Privacy glas, zwarte dakbekleding, half vinyl lederen stoelen, dual-zone automatische climate control en LED-interieurverlichting bieden extra comfort. Voor de Homura Plus, met een vanafprijs van € 35.190,-, zijn een 12,3 inch digitaal bestuurdersdisplay, een groter 10,5 inch multimediadisplay, head-updisplay en navigatiesysteem toegevoegd. Dit topmodel heeft ook een glazen panoramadak en make-upspiegels.

De metallic lakkleuren Stormy Silver, Glass Blue, Lead Grey en Opera Black zijn op alle uitvoeringen verkrijgbaar voor een meerprijs van 700 euro. Voor de metallic lakkleuren Northern White Pearl en Formal Red geldt een meerprijs van 900 euro.

Bekijk ook: