Autonieuws

Dit kost de vernieuwde Audi SQ8

december 27, 2023

Audi SQ8

De Q8 is de grootste SUV die je in een Audi-showroom kunt aantreffen. De SQ8 is een extra snelle versie. Onder de motorkap van de vernieuwde SQ8 huist een 4.0 V8 TFSI-benzinemotor met 507 pk, die in slechts 4,1 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert en is gekoppeld aan een Tiptronic-automaat. Al het vermogen gaat via een Quattro-systeem naar alle vier wielen toe.

Wat is er nieuw?

Je herkent de vernieuwde Audi SQ8 TFSI aan de nieuw ontworpen voorspoiler, een sportieve diffusor achter en een nieuw uitlaatsysteem. Daarnaast zijn er L-vormige sleuven in de grille en de grotere luchtinlaten met honingraatstructuur. Kopers kunnen voortaan kiezen uit vijf nieuwe velgdesigns en drie nieuwe metallic lakkleuren – Chilirood, Sakhirgoud en Ascariblauw. Op de omvangrijke optielijst staan ook zaken als stoelventilatie met massagefunctie voorin, interieurvoorverwarming en -ventilatie, een glazen panoramadak en oled-achterverlichting. 

Prijs Audi SQ8

De opgefriste SUV betreedt het toneel met een prijskaartje vanaf 195.044 euro, wat een toename van zo’n 2.000 euro betekent ten opzichte van het voorgaande model vóór de facelift. Voor het absolute vlaggenschip, de RS Q8, blijven de prijzen nog even geheim. Indien hij een soortgelijke prijsstijging ondergaat van 2.000 euro, zou de kostprijs naar schatting rond de 225.000 euro komen te liggen.