Autonieuws

Dit kost de nieuwe Hyundai Kona

april 3, 2023

30 mille

Na de introductie van de hypermoderne Ioniq 5 en Ioniq 6, introduceren de Koreanen wéér een auto met een opvallend, futuristisch uiterlijk: de nieuwe Kona. Het merk plakt nu een prijskaartje op de nieuweling. Een nieuwe Kona is er vanaf net geen 30 mille: 29.995 euro. Het private-leasetarief is vanaf 519 euro per maand incl. BTW (60 mnd./10.000 km/jr.) en 435 euro voor Operational Lease met dezelfde looptijd en jaarkilometrage.

Mild-Hybrid

Voor dit geld rij je met een mild-hybride versie de showroom uit. Je krijgt dan het uitrustingsniveau i-Motion, die al best leuk in de spulletjes zit. Zo is hij voorzien van cruise control, een achteruitrijcamera, parkeersensoren, een 12,3-inch infotainmentscherm mét navigatie, Apple CarPlay & Android Auto, een hoop bedieningsknopjes op het stuur, airconditioning en actieve rijbaanassistentie.

Aandrijflijn

De handgeschakelde Kona Mild-Hybrid wordt aangedreven door een 120 pk sterke 1,0-liter T-GDI benzinemotor met 48-volt mild hybrid-technologie. De mild-hybrid-aandrijflijn ondersteunt de verbrandingsmotor met extra koppel en zorgt ervoor dat de motor sneller en soepeler aanslaat in langzaam rijdend en stilstaand verkeer.

Kona Hybrid

Voor de Kona Hybrid vragen de Koreanen minimaal 33.995 euro. Hyundai levert de Kona Hybrid met een 1,6-liter T-GDI-benzinemotor, gekoppeld aan een 6-traps DCT-automaat met dubbele koppeling en een 43,5 pk sterke elektromotor die zijn energie haalt uit een 1,56 kWh lithium-ion-polymeerbatterij. Het systeemvermogen van de Kona Hybrid bedraagt 141 pk (104 kW). De elektrische Kona komt zoals gezegd later naar ons land, maar is al wel te reserveren.