Autonieuws

Dit kost de nieuwe Fiat 600 Hybrid (mild hybrid)

februari 16, 2024

Fiat 600 Hybrid

De nieuwe Fiat 600 Hybrid biedt binnen een lengte van 4,17 meter ruimte voor vijf inzittenden. Het interieur herbergt 15 liter aan opbergruimtes voor persoonlijke spullen. Ze zijn te vinden in de centrale console tussen de voorstoelen – met een speciale cover en flexibele bekerhouders – in de portieren en in het dashboard. De kofferbak biedt een inhoud van 385 liter. De Fiat 600 Hybrid mag geremd tot 1.100 kg trekken.

Fiat 600 Hybrid La Prima

In de Fiat 600 Hybrid La Prima is de voorliefde voor Italiaanse stijl en het goede leven, Dolce Vita, in tal van facetten te herkennen. Op de voorzijde en op de flanken bespeuren we verchroomde 600-signaturen. Led-verlichting is standaard. Wielen in de maat 18-inch, chromen uitlaatuiteinden, matzwarte zijskirts en wielkastlijsten en getint glas achter maken de auto verder compleet. Op de achterbumper prijkt heel subtiel de Italiaanse vlag.

Interieur

De ambianceverlichting en de omgevingsverlichting van het infotainment zijn afzonderlijk in te stellen in acht verschillende kleuren. Dat maakt in totaal 64 combinaties mogelijk. De bestuurdersstoel is elektrisch verstelbaar. De nieuwe Fiat 600 Hybrid La Prima biedt ook ivoorkleurig kunstlederen bekleding met Fiat-opdruk en turquoise accenten. De stoelverwarming is in drie standen instelbaar, de achterbank is gescheiden neerklapbaar (40/60) en er zijn USB-aansluitingen type A en C voorin (type C achterin). Een smartphone is draadloos op te laden. Zodra de bestuurder de auto nadert met de sleutel op zak, opent de deurvergrendeling automatisch.

Fiat 600 Hybrid La Prima

Rijhulpsystemen

De nieuwe Fiat 600 Hybrid La Prima is voorzien van verschillende veiligheids- en assistentiesystemen – onder meer Adaptive Cruise Control (ACC), Intelligent Speed Assist (verkeersbordherkenning) en Blind Spot Detection. Tot de beschikbare technologieën behoren ook de Stop&Go-functie, elektrische handrem met autohold functie, Autonomous Emergency Braking met voetgangers- en fietsersherkenning en vermoeidheidswaarschuwing Drowsy Driver Detection. Parkeersensoren 360 graden en een achteruitrijcamera met 180° beeldhoek en dynamische gidslijnen helpen bij het manoeuvreren en het vermijden van parkeerschade.

Verdere uitrusting

De uitrusting omvat verder onder meer elektrisch bedienbare ramen, automatische airconditioning, een regensensor, een audiosysteem met zes luidsprekers en een elektrisch bedienbare achterklep met voetsensor.  Het infotainmentsysteem omvat een 10,25-inch beeldscherm, navigatie, Apple CarPlay en Android Auto. De bestuurder kijkt uit op een 7-inch digitaal instrumentarium. Met de Fiat-app Uconnect Services zijn verschillende functies van de auto op afstand via de smartphone te bedienen, zoals de verlichting, claxon, centrale deurvergrendeling, verwarming en airconditioning.

Speciale introductieprijs 

Tot 1 april 2024 is de nieuwe Fiat 600 Hybrid in de uitvoering La Prima verkrijgbaar voor de speciale introductieprijs van 31.990 euro. Dat betekent een meerprijs van 2.500 euro in plaats van 5.000 euro die normaal geldt als meerprijs voor de versie La Prima. De milde hybride-aandrijflijn levert een maximaal vermogen van 73 kW (100 pk). Voor zakelijk gebruik: de Fiat 600 Hybrid heeft een netto bijtelling van 193 euro per maand voor de versie Urban 100 en 227 euro per maand voor de La Prima 100.