Autonieuws

Dit kost de MG4 Electric XPOWER – De goedkoopste pk’s?

oktober 4, 2023

De krachtigste MG tot nu toe

De MG4 Electric XPOWER markeert de terugkeer van MG naar de markt voor performance auto’s. Zijn op het Modular Scalable Platform gebaseerde aandrijflijn is voorzien van een 64 kWh accupakket, goed voor een range van 385 kilometer** (WLTP). Verder herbergt het platform in dit geval twee elektromotoren (150 kW vóór en 170 kW achter) die samen tot 320 kW/435 pk aan vermogen leveren. Die power wordt standaard via vierwielaandrijving op het asfalt overgebracht. Met Launch Control sprint de MG4 Electric XPOWER in slechts 3,8 seconden van 0-100 km/u.

Sportieve handling en rijplezier

De MG4 Electric XPOWER is de eerste MG met een geheel nieuw Dynamic Cornering Control System, met een elektronisch sperdifferentieel en Intelligent Motor Control. Het systeem maakt torque vectoring tussen alle vier de wielen mogelijk. Ook de ophanging is stevig aangepast, met onder meer een opnieuw gekalibreerde veer- en demperafstelling, stijvere stabilisatorstangen en een scherpere besturing. De algehele stijfheid van de ophanging is met maximaal 25% verhoogd.

MG heeft de regeneratieve remsoftware opnieuw gekalibreerd. Het vergrote remvermogen reduceert de remafstand van 100 km/u naar stilstand tot slechts 33,9 meter. Dit resultaat wordt mede mogelijk gemaakt door de grotere 345 mm geventileerde remschijven voor en achter, én de Bridgestone Turanza-banden.

Sportieve looks en uitrusting

De dynamische prestaties van de MG4 Electric XPOWER worden optisch versterkt. Je herkent hem aan oranje ‘XPOWER’-remklauwen, een tweekleurig dak, nieuwe 5-spaaks 18 inch lichtmetalen velgen en gepolijste sieraccenten. Daarbij is hij optioneel ook verkrijgbaar in de nieuwe kleur ‘Hunter Green’, die exclusief aan deze sportieve uitvoering is voorbehouden. Het interieur is ingetogen sportief, met herkenbare accenten als de sportpedalen, het zwart-Alcantara interieur en de eveneens met zwart Alcantara beklede stoelen.

Wat kost de MG4 Electric XPOWER?

De MG4 Electric XPOWER is inmiddels leverbaar via de MG brandstores, en is er tot en met eind oktober vanaf 41.285 euro. Na oktober zal de prijs waarschijnlijk iets stijgen. Hoewel dit een redelijke prijs is voor zoveel vermogen, ligt hij wel 9.000 euro boven de prijs van een standaard MG4 Electric, die begint bij 32.285 euro.

Bekijk ook: