Autonieuws

Dit is (waarschijnlijk) de Tesla Model 3 facelift

april 13, 2023

Inmiddels gaat deze afbeelding van een bijzondere Tesla Model 3 aardig rap het internet over. Een spelletje ‘zoek de verschillen’ optuigen is er deze keer niet bij, want de veranderingen zijn evident. De Tesla Model 3 ‘facelift’, die deels onder een doek in een loods staat, heeft namelijk een compleet ander front. Gezien het grote aantal vliegen op de bumper lijkt het in dit geval te gaan om een prototype dat de nodige testkilometers achter de kiezen heeft. Of de afbeelding echt of nep is weten we natuurlijk niet, maar het plaatje heeft een behoorlijk authentieke uitstraling.

Is dit de nieuwe Tesla Model 3?

Nieuwigheden op de Tesla Model 3 facelift

Als dit inderdaad de nieuwe Tesla Model 3 is, dan vallen allereerst de nieuwe koplampen op. Die zijn een stuk nauwer dan voorheen en geven de kleinste Tesla een wat gemener uiterlijk. Daarnaast zijn de nieuwe koplampen qua vorm meer in lijn met de grotere broers van de Model 3, de Model S en -X. Ook heeft het exemplaar op de foto een voorbumper die iets gladder lijkt te zijn dan die van de huidige Model 3. Wellicht levert dat in aerodynamisch opzicht nog winst op, wat dan weer gunstig zou zijn voor de actieradius.

De huidige Tesla Model 3

Of Tesla aan de achterkant van de Model 3 nog vernieuwingen doorvoert, zal later moeten blijken. De mysterieuze fotograaf had vermoedelijk geen tijd om het dekzeil helemaal van de auto af te halen. Ook is nog niet bekend welke vernieuwingen Tesla gaat doorvoeren aan het interieur van de Model 3. Op de foto lijkt het centrale touchscreen er in ieder geval nog te zitten. Als er al veranderingen plaatsvinden aan het interieur van de Model 3, dan hebben die waarschijnlijk als doel om de productiekosten van de auto nog verder te drukken. Gezien de recente prijsverlaging van de Model 3 is dat geen overbodige luxe.

Een belangrijke concurrent voor de Tesla Model 3: de BYD Seal

De mogelijke nieuwe koplampen van de Tesla Model 3 doen ons niet alleen aan de grotere Tesla’s denken, maar ook aan een nieuwkomer die een belangrijke concurrent gaat zijn voor de Model 3: de BYD Seal. Die heeft namelijk ongeveer dezelfde nauwe kijkers als de Model 3. In dat geval zouden de rollen ineens omgedraaid zijn: de Amerikanen die kopiëren van de Chinezen…

Introductie nieuwe Tesla Model 3

Als dit inderdaad de gefacelifte Tesla Model 3 is, dan ligt het voor de hand dat de introductie later dit jaar of aan het begin van dit voorjaar plaatsvindt. Of de Tesla Model Y dan ook meteen vernieuwd wordt, is nog niet duidelijk.