Autonieuws

Dit is de volledig nieuwe Renault Rafale

juni 19, 2023

De Renault Rafale

De Renault Rafale is een sportieve SUV-coupé en het eerste volledig nieuwe model dat volledig is ontworpen is volgens de nieuwe designtaal van het Franse merk. Het design wordt gekenmerkt door veel scherpe en strakke hoeken. De sportieve uitstraling wordt versterkt door de aflopende daklijn en gestroomlijnde carrosserie, terwijl de scherpe lijnen aan de zijkanten, hoekige koplampen en pijlvormige dagrijverlichting het krachtig karakter van de auto benadrukken.

Afmetingen

De nieuwe Renault Rafale is 4,71 meter lang en 1,86 meter breed, afmetingen waarmee hij in het D-segment opvalt. Verder is hij 1,61 meter hoog, wat de indruk van een sportieve SUV extra versterkt. De wielbasis van 2,74 meter is gelijk aan die van de nieuwe Espace. Ondanks de aflopende daklijn wordt de hoofdruimte van de inzittenden achterin volgens het merk niet nadelig beïnvloed. De achterruit is 17 graden gekanteld, wat niet alleen een ruitenwisser overbodig maakt, maar ook een gunstig effect heeft op de aerodynamische eigenschappen.

Zijn naam

Rafale is de naam voor een bekende wind, maar, maar verwijst ook naar de rijke geschiedenis van Renault in de luchtvaart en naar de Caudron-Renault Rafale in het bijzonder: een eenzits racevliegtuig dat in 1934 een snelheidsrecord van 445 km/u haalde. In die tijd werden alle vliegtuigen vernoemd naar een bekende wind.

Aandrijflijn

De Rafale is voorzien van de bekende Renault E-Tech full hybrid-aandrijflijn. Deze krachtbron levert een vermogen van 147 kW (200 pk). In de toekomst komt er een extra krachtige E-Tech 4×4-versie met 220 kW (300 pk). De Renault Rafale komt in het voorjaar van 2024 op de markt.