Autonieuws

Dit is de nieuwe generatie Suzuki Swift, inclusief interieurfoto’s

oktober 26, 2023

Nieuwe rijhulpsystemen voor Suzuki Swift

Heel veel informatie geeft Suzuki nog niet vrij over het model, behalve dan dat het model is uitgerust met een groot aantal rijhulpsystemen, zoals een botspreventiesysteem (DSBSII), AHS en DMS. DSBSII is een afkorting voor Dual Sensor Brake Support II, terwijl AHS staat voor Adaptive High Beam System. Tot slot: DMS staat voor Driver Monitoring System.

Hybride aandrijflijn

Suzuki spreekt over ‘een hoogefficiënte motor met een goede balans tussen rijprestaties en brandstofefficiëntie’. De auto krijgt een hybride aandrijflijn. De interieurfoto’s laten een transmissiehendel zien die we ook kennen van Toyota. Mogelijk krijgt de nieuwe Swift dus hybridetechniek van Toyota. Verder bespeuren we in het interieur twee USB-C-oplaadpunten, een deels digitaal instrumentencluster en een fors touchscreen met Suzuki’s nieuwe infotainmentsoftware en ondersteuning van Apple CarPlay en Android Auto.

De marktintroductie van het model vindt naar verwachting plaats in de loop van 2024. De huidige generatie Swift is sinds maart 2017 verkrijgbaar in Europa.

Suzuki Swift Concept
Suzuki Swift Concept
Suzuki Swift Concept