Autonieuws

Dit is de nieuwe Citroën C3 Aircross

april 18, 2024

Nieuwe Citroën C3 Aircross

De volledig nieuwe C3 Aircross heeft de stijlelementen van Citroëns nieuwe ontwerptaal. In feite is het een grotere versie van de nieuwe Citroën C3. De C3 Aircross groeit naar een lengte van 4,39 meter. Ook de wielbasis is sterk toegenomen. Dit zorgt voor meer beenruimte voor de achterpassagiers. Door de opvallend rechte achterzijde is er plek voor een derde zitrij, waardoor tot wel zeven inzittenden mee kunnen. De beide stoelen van de achterste zitrij zijn heel handig in de vloer van de bagageruimte weg te klappen.

Benzine, hybride en elektrisch

De nieuwe B-SUV deelt het Smart Car-platform met de C3 hatchback. Citroën heeft dit ontworpen voor de toepassing van meerdere aandrijflijnen, waaronder ook een volledig elektrische. Het nieuwe model zal verder op de markt komen met een benzinemotor en met een hybride-aandrijflijn.

Citroën C3 Aircross

Comfort aan boord

Het SUV-silhouet van de C3 Aircross belooft een verhoogde zitpositie, wat het instappen vergemakkelijkt en zorgt voor beter zicht rondom. Net als bij de C3 ligt het accent bij de nieuwe C3 Aircross op comfort dankzij alle uitrustingen en technologieën die kopers in dit segment verwachten.

Nieuwe kijk op compacte SUV

De volledig nieuwe C3 Aircross vertolkt een nieuwe kijk op de compacte SUV. Sinds 2020 hebben de verkoopcijfers van B-SUV’s die van B-segment-hatchbacks in Europa overtroffen. De verkoop overschrijdt elk jaar de 2 miljoen registraties in een steeds competitievere markt. Citroën betrad dit marktsegment in 2008 met de Citroën C3 Picasso. De B-SUV-categorie bestond toen niet echt, maar Citroën bood al een model met een verhoogde rijpositie en opmerkelijk veel interieurruimte. Medio 2024 zal Citroën de nieuwe C3 Aircross onthullen. Meer informatie over het volledig nieuwe model volgt vlak voor de lancering.