Achtergrond Autonieuws

Dit is de meest kunstzinnige Hyundai IONIQ 6 van Nederland

mei 11, 2023

Hyundai IONIQ 6

Je ziet het goed: deze Hyundai IONIQ 6 is gewrapt in het schilderij ‘Zonnebloemen’ van Vincent van Gogh. Wat maakt dit schilderij bijzonder? Dat kunnen we beter laten uitleggen door het Van Gogh Museum.

“De Zonnebloemen behoren tot de bekendste schilderijen van Van Gogh. Hij maakte ze in Arles, in Zuid-Frankrijk, in 1888 en 1889. In totaal schilderde hij vijf grote doeken van zonnebloemen in een vaas, met drie tinten geel ‘en anders niets’. Voor Van Gogh hadden zijn schilderijen van zonnebloemen een speciale betekenis. Ze drukten ‘dankbaarheid’ uit, schreef hij. De eerste twee hing hij in de kamer van zijn vriend Paul Gauguin, de schilder die een tijdje bij hem kwam wonen in het Gele Huis. Gauguin was onder de indruk van de zonnebloemen, die volgens hem ‘helemaal Vincent’ waren”, aldus het Van Gogh Museum.













Samenwerking

Hyundai viert de komst van de gloednieuwe IONIQ 6, maar het merk heeft ook een samenwerking met het Van Gogh Museum. Dit museum bestaat in 2023 precies vijftig jaar. Een mooie gelegenheid dus om een IONIQ 6 te wrappen in een ‘Zonnebloemen’-thema van Van Gogh. Een meer kunstzinnige IONIQ 6 ga je in Nederland niet vinden.

IONIQ 5 in Amandelbloesem

De opvallende Hyundai blijft zeker niet stilstaan. Het van Gogh Museum zal de komende tijd met de gewrapte elektrische auto het land ingaan voor het bijwonen van verschillende activiteiten. Eerder werd al een Hyundai IONIQ 5 voorzien van een wrap met het design van het schilderij ‘Amandelbloesem’ van Vincent van Gogh.

Hyundai IONIQ 5 - Amandelbloessem