Autonieuws

Dit is de laatste V12 coupé van Rolls-Royce

maart 20, 2023

Rolls-Royce Black Badge Wraith Black Arrow

De Rolls-Royce Black Badge Wraith Black Arrow is gelimiteerd op – hoe kan het ook anders – twaalf exemplaren, een verwijzing naar het aantal cilinders. Kenmerkend voor het model is de zogeheten Gradient Paint, een van de meest complexe lakafwerkingen die Rolls-Royce ooit heeft geproduceerd.

Recordaantal ‘sterren’ in de dakhemel

Nog een leuk feitje voor bij de borrel: een recordaantal ‘sterren’ in de dakhemel. Maar liefst 2.117 glasvezel lampjes telt de Bespoke Starlight Headliner van deze Wraith. Elk binnendeurpaneel is bovendien gemaakt van 320 inlegwerkstukken om een ​​dramatisch, tastbaar oppervlak te creëren.

Rolls-Royce Black Badge Wraith Black Arrow

Unieke details

De limited edition staat bol van de details. Rolls-Royce heeft zich bij deze editie werkelijk overtroffen. Op het dashboard staat zelfs een heuse pentekening van de iconische V12-motor. Zelfs in het beroemde logo op de neus is een ‘black arrow’-aanduiding aangebracht.

Wraith is belangrijk model

De Wraith verscheen in 2013 en groeide uit tot een van de belangrijkste en meest invloedrijke modellen van Rolls-Royce. Met het model trok het Britse merk nieuwe en vooral jongere kopers aan. Vragen naar de prijs hoeft niet meer. Alle twaalf exemplaren van deze bijzondere Wraith zijn al toegewezen aan kopers over de hele wereld.