Autonieuws

Dit is de enige Holden Maloo R8 in Nederland!

augustus 11, 2023

Het verhaal van deze Holden Maloo R8

“Het begon allemaal in 2000 toen ik voor het eerst naar Australië reisde voor een stage. Ik wist niet dat deze reis het begin zou zijn van een levenslange liefdesrelatie met het automerk Holden!”, aldus de eigenaar.

Commodore

“Tijdens mijn tijd in Australië had ik het voorrecht om in een Holden Commodore te rijden – een auto waar ik tot dan toe nog nooit van had gehoord. De professor aan de universiteit, eigenaar van de Commodore, nam mij en een groep studenten mee op gedenkwaardige dagtochten en onthulde de landschappelijke wonderen van de gebieden ten zuiden van Sydney. Bij elk volgend bezoek werd het duidelijk dat Australië een levendige autocultuur en een rijke autogeschiedenis heeft. De locals koesteren een diep gevoel van trots voor merken van eigen bodem.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door JdV (@nl_maloo)

Holden importeren

“Jaren later deed zich een buitengewone kans voor: ik probeerde een Holden te kopen en naar Nederland te importeren. Ondanks aanvankelijke tegenzin van importbedrijven zette ik door en vond ik een bereidwillige partner. Het registratieproces bleek een uitdaging, maar door mijn vastberadenheid ontdekte ik een glanzend witte Maloo. Met de steun van de vorige eigenaar begon de auto aan een transcontinentale reis. Na het overwinnen van douane en aanpassingen, kreeg het medio juli 2021 de definitieve goedkeuringen.”

Rijden in Nederland

En hoe is dat dan, rijden in een Holden Maloo R8 in Nederland? “Autorijden in Nederland trekt de aandacht, zorgt soms voor afleiding, maar ook mede-enthousiastelingen tonen grote bewondering.”

De Maloo stond niet geregistreerd als HSV maar als Holden, omdat hij gebouwd is op het Holden-platform. “Er zijn momenteel slechts 16 Holdens geregistreerd in Nederland. Maar er is maar één Maloo – mijn Maloo.”

Wil je de enige Nederlandse Maloo volgen? Check dan de Instagram-pagina nl_maloo. De auto – die in Nederland een grijs kenteken heeft – beschikt over een 6,2-liter V8-motor met een vermogen van 325 kW (442 pk).

Hoofdfoto: Instagram.com/nl_maloo en Facebook: HSV – Holden Special Vehicles

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door JdV (@nl_maloo)