Autonieuws

Dit heeft de vernieuwde Hyundai i10 te bieden

februari 28, 2023

Nieuwe verlichting voor Hyundai i10

Om te zorgen dat de Hyundai i10 een populaire keuze blijft in het A-segment is de vijfdeurs hatchback op diverse punten aangepast. Zowel de projectiekoplampen als de LED-dagrijverlichting – voor en achter – zijn opnieuw ontworpen. De LED-dagrijverlichting aan de voorzijde is geïntegreerd in een brede grille met nieuw ontworpen honingraatstructuur.

Nog meer aanpassingen

Aan de achterzijde geven de gecombineerde LED-dagrijlichten een ‘H’ weer op de horizontale lijn die de achterklep siert. De vernieuwde Hyundai i10 krijgt bovendien nieuw ontworpen 15-inch lichtmetalen velgen. De Hyundai i10 N Line onderscheidt zich door een vernieuwd ontwerp van de bumpers, inzetstukken en rode accenten. De rugleuningen van de stoelen zijn voorzien van triple red line stoffen bekleding en het model wordt geleverd met nieuwe 16-inch lichtmetalen velgen.

Hyundai i10 2023

Twee nieuwe kleuren

Hyundai levert de i10 in negen exterieurkleuren. Twee daarvan zijn geheel nieuw: Lumen Grey (lichtgrijze kleur met parelmoerafwerking) en Meta Blue (lak met blauw-paarsachtige kleurreflecties en parelmoerafwerking). Tevens zijn er two-tone-uitvoeringen, met het dak in contrasterend Phantom Black.

Rijke uitrusting voor Hyundai i10

Nieuwe technologieën in de vernieuwde Hyundai i10 zijn onder meer een 4,2-inch LCD-instrumentenpaneel, USB type C-aansluitingen voor- en achterin, de nieuwste generatie eCall op basis van het 4G-netwerk en Over The Air (OTA) kaartupdates. Gebleven zijn het 8,0-inch touchscreen, Audio Video Navigation (AVN), draadloze Apple CarPlay en Android Auto, draadloos opladen van de smartphone en de nieuwste versie van Hyundai Bluelink.

Hyundai i10 N-Line

Bagageruimte

Net als zijn voorganger biedt de compacte middenklasser een bagageruimte van 252 liter. Met neergeklapte achterbank neemt de inhoud toe tot 1.050 liter. Opvallende features zijn de bagageruimte met dubbele bodem, de in één beweging neerklapbare achterbank, een achteruitkijkcamera die de bestuurder ondersteunt tijdens het parkeren en elektrisch inklapbare buitenspiegels.

Hyundai i10 en i10 N-Line 2023

Veiligheidssystemen

De vernieuwde Hyundai i10 biedt verder Hyundai SmartSense dat diverse actieve veiligheids- en rijassistentiesystemen bundelt. Noodremassistent Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) met voetgangersherkenning is nu uitgebreid met fietsersherkenning. FCA helpt bij het signaleren en voorkomen van mogelijke ongevallen met obstakels vóór de auto. Autonome rijbaanassistentie Lane Following Assist (LFA) helpt de bestuurder met subtiele stuurcorrecties om in het midden van de rijstrook te blijven. Rear Occupant Alert (ROA) herinnert de bestuurder er met een bericht in het instrumentarium aan wanneer het achterportier tijdens de rit onvoldoende is afgesloten of om te voorkomen dat er iets of iemand op de achterbank achterblijft na het parkeren.

Zomer 2023 in Nederland

De productie van de vernieuwde Hyundai i10 begint naar verwachting in april 2023 in de Hyundai-fabriek in het Turkse Izmit. De eerste exemplaren worden deze zomer in de showroom verwacht. Prijzen volgen later.


Hyundai i10 2023

Hyundai i10 N-Line