Autonieuws

Deze Polestar-‘showroom’ is gemaakt van sneeuw

januari 19, 2023

Snow Space op de Poolcirkel

Het twaalf meter hoge sneeuwgebouw ligt vrijwel op de Poolcirkel en is Snow Space gedoopt. Het bouwwerk staat tussen andere gebouwen in en is geïnspireerd op het kubusvormige hoofdkantoor van Polestar in Göteborg, Zweden. De Snow Space is de tweede Polestar Space in Finland en een van de ongeveer 130 Polestar Spaces wereldwijd.

“Het retailmodel van Polestar is digital-first, waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor de Spaces waar bezoekers de modellen en het merk live kunnen ervaren en proefritten kunnen maken”, aldus de woordvoerder.

Polestar Snow Space in detail:

Achter de twee meter dikke sneeuwmuren van de Snow Space is de volledig elektrische Polestar 2 te bewonderen. Door lokale ijskunstenaars zijn ook auto-onderdelen nagemaakt, variërend van velgen tot remmen. Er is voor de bouw ongeveer 3.000 kubieke meter sneeuw gebruikt die is geleend van het naburige skigebied Ounasvaara.

Sneeuw straks weer retour

Om de uitstoot tijdens de bouwwerkzaamheden te verminderen, zijn elektrische trucks ingezet voor het vervoer van de sneeuw en andere bouwmaterialen. Vijf mensen hebben in totaal zes weken aan dit project gewerkt. De bouw van de constructie heeft in totaal drie weken geduurd. De sneeuw die gebruikt is voor het bouwwerk wordt teruggebracht als de tijdelijke Space op 26 februari 2023 de deuren sluit. De buitenafmetingen van de Snow Space zijn 12x12x12 meter.





Polestar Snow Space