Autonieuws

Deze Mercedes-Benz 500 SL was ooit van Diana Spencer

december 31, 2023

Wijnrode Mercedes-Benz 500 SL

In december 1991 kocht Prinses Diana deze wijnrode Mercedes-Benz 500 SL. Diana werd hiermee het eerste lid van het Koninklijk Huis die een niet-Britse auto reed. Diana uitte op deze manier haar kritiek op de overheid, de vakbonden en de industrie.

Commentaar op keuze

In september 1992 leverde ze de sleutels van deze 500 SL weer in. Waarom? Ze werd onder druk gezet door de overheid. Diana zelf was helemaal weg van haar Mercedes-Benz R129, alleen haar keuze voor een Duitse Mercedes-Benz zorgde voor nogal wat ophef. Op het moment toen ze deze SL kocht, ruilde ze haar Jaguar XJS in. Volgens het Verenigd Koninkrijk kon dat echt niet.

De Mercedes-Benz 500 SL van Prinses Diana

Ongeluk

Slechts vijf jaar later – op 31 augustus 1997 – overleed Diana. Ze was betrokken bij een auto-ongeluk in de Pont de l’Alma-tunnel in Parijs. Het verhaal gaat dat de Mercedes-Benz waarin ze zat, werd achtervolgt door paparazzi. De auto crashte met hoge snelheid. De chauffeur Henri Paul en Dodi Fayed, die ook in de auto zaten, konden het ongeluk ook niet navertellen.

De crash van Diana leidde tot intensief internationaal media-aandacht en bracht de praktijken van paparazzi onder de loep. Uit onderzoeken bleek later dat de chauffeur, Henri Paul, onder invloed was van alcohol en bepaalde medicijnen, wat zijn rijvaardigheid aanzienlijk verminderde.

Nog altijd geliefd

Dit ongeluk had een diepgaande impact op het publiek en leidde tot veranderingen in hoe de media omgaan met beroemdheden. Prinses Diana wordt tot op de dag van vandaag herinnerd voor haar humanitaire werk en haar invloed als een cultureel icoon. Haar geliefde 500 SL heeft een mooie plek in het Mercedes-Benz Museum.


De Mercedes-Benz 500 SL van Prinses Diana