Autonieuws

Deze drie Honda SUV’s komen in 2023 op de markt

november 30, 2022

Compacte elektrische Honda SUV

In 2023 introduceert Honda een volledig nieuwe kleine SUV met een batterij-elektrische aandrijflijn. “Met zijn unieke combinatie van dynamiek, technologie en design zal deze auto een uitstekende keuze zijn voor een eerste EV voor het gezin”, belooft Honda.

Honda Compact SUV BEV

Honda ZR-V e:HEV Full Hybrid

Volgend jaar verschijnt ook de Honda ZR-V e:HEV Full Hybrid op de markt. Als aanvulling van de reeks van e:HEV’s, met onder meer de HR-V en de CR-V, zal Honda zijn gamma van zelfopladende, volledig hybride auto’s in 2023 uitbreiden met de ZR-V. Honda belooft een nieuwe, middelgrote, sportieve en dynamische compacte SUV. Meer details volgen binnenkort. 

Honda ZR-V

Gloednieuwe Honda CR-V

Tot slot komt Honda met een volledig nieuwe CR-V e:HEV Full Hybrid en CR-V e:PHEV Plug-In Hybrid SUV. De volledig nieuwe CR-V wordt voor de eerste keer leverbaar met verschillende elektrische aandrijflijnen. De nieuwe CR-V e:HEV blijft beschikbaar als een zelfopladende, volledige hybride, maar Honda zal voor de eerste keer in Europa de CR-V e:PHEV voorstellen, een plug-in hybride versie van zijn populairste grote SUV.

Honda e:PHEV

Geen SUV, maar de Civic Type R

In de loop van 2023 start Honda ook met de levering van de nieuwe Civic Type R, maar die heeft geen enkele vorm van elektrificatie. Het is vermoedelijk de allereerste door louter een turbobenzinemotor aangedreven Civic Type R. Dankzij de relatief hoge CO2-uitstoot betaal je in Nederland de hoofdprijs vanwege een forse BPM-boete.