Fun

Deze ‘Chinese auto’ is briljant en misselijkmakend tegelijk

januari 23, 2023

Ali

USB-kabels, powerbanks, nepnagels, horlogebandjes. Voor goedkope troep producten moet je bij AliExpress zijn. Auto’s vind je er ook. In 2021 schreven we nog over de goedkoopste auto ter wereld, die uiteraard te koop stond op de Chinese webwinkel. Het bleek overigens best een prima ding te zijn. Een panoramadak, achteruitrijcamera (met geluidswaarschuwing), verwarming, digitaal instrumentarium en een stereo-installatie met MP3-speler en USB, het zat er allemaal op.

Happy Car

Met de creatie die we nu zijn tegengekomen op AliExpress, zouden we niet zo snel de openbare weg op gaan. Sterker nog, wij zouden liever helemaal niet instappen. De tweewieler – met de catchy naam Amusement Park Rides New 360 Degree Electric Leswing Happy Car Double Players 360 Rolling Cars, maar beter bekend als de Happy Car – doet ons vooral aan een losgebroken kermisattractie denken.

Misselijkmakend

Het ‘ding’ is aan zijn uiteinden voorzien van twee wielen met daartussen zitplaatsen voor een ‘bestuurder’ en een passagier. Je kunt het ook omschrijven als twee monowheels, die met elkaar verbonden zijn. De inzittenden kunnen zichzelf insnoeren met een vierpuntsgordel. Klinkt veilig toch, een vierpuntsgordel? Nou, die heb je wel nodig. Als je het gaspedaal alleen al met je kleine teen aanraakt, vlieg je al letterlijk over de kop. Als je een zwakke maag hebt, word je waarschijnlijk al misselijk als je het apparaat ziet rijden in de video hieronder. Interesse? Voor 1.000 dollar kun je er eentje scoren bij de bekende webwinkel.