Autonieuws

Denk aan je gezondheid, koop een cabrio!

januari 19, 2023

Vitamine D belangrijk!

Vitamine D hebben we nodig om gezond te blijven, want het zorgt voor sterke botten en tanden. De vitamine is ook van belang voor je weerstand. Je krijgt vitamine D binnen via je voeding, bijvoorbeeld door het eten van vette vis, ei of margarine. Je lichaam maakt met behulp van zonnestralen ook zelf vitamine D aan. Maar soms krijg je net niet genoeg vitamine D binnen. Een cabriolet biedt uitkomst. Dakje open en volop genieten van de zon.

Goed beschermen

Volgens KWF is het voor de meeste mensen met een lichte huid voldoende om elke dag 15 tot 30 minuten met handen en gezicht onbeschermd in de zon te zijn. Je lichaam maakt dan voldoende vitamine D aan. “Het is niet zo dat hoe meer zonlicht je huid krijgt, hoe meer vitamine D je aanmaakt. Je huid maakt namelijk niet eindeloos vitamine D aan. Bescherm jezelf daarom na de onbeschermde minuten. Want de zon is ook een belangrijke veroorzaker van huidkanker”, benadrukt KWF.

Gooi dat dak open!

Het grote voordeel bij een cabriolet is dat je kunt genieten van rijden in de open lucht. Je opent het dak en kunt volop genieten van een winters zonnetje, of de voorjaars-, najaars- of zomerzon. Er komt ook veel meer zonlicht het interieur binnen, waardoor je je huid de kans geeft om extra vitamine D aan te maken. Maar gebruik ook hierbij altijd je verstand, in het bijzonder in de zomer. Bescherm jezelf goed met zonnebrand, want een paar minuten in de zon is lekker, maar te lang in de zon kan schadelijk zijn voor de huid.

Aanbod goedkope cabriolets

Cabriorijden duur? Dat valt alles mee hoor! Voor minder dan 3.000 euro heb je al een Saab 900 Cabrio, Volkswagen Golf Cabrio of Peugeot 206 CC. Voor 4.000 euro krijg je de sleutels van een Opel Tigra TwinTop. Kom maar op met die vitamine D!