Autonieuws

De zwarte zwaan van Indian

maart 2, 2022

De creatie luistert naar de naam Indian FTR Black Swan by Workhorse Speed Shop. Het bedrijf dat eigen bouw naar kunst heeft verheven, presenteerde eerder al een FTR in AMA-racestijl en kleuren. Hierop is de Black Swan gebaseerd.

Kijkfeest op twee wielen

De nieuwe creatie is vooral een kijkfeest met eerste klas componenten. Eigenlijk is alleen nog het FTR-motorblok puur Indian. Wielen, achterbrug, tank, zadel en cockpit zijn allemaal ontworpen en ontwikkeld door Workhorse in samenwerking met enkele partners.

Superbikes als inspiratie

Voor de vormgeving hebben de makers zich laten inspireren door superbikes uit de jaren negentig en GP-racers. De Akrapovič uitlaat is speciaal voor deze motorfiets ontwikkeld. De tank, zadel en cockpit zijn met behulp van computer aided design-technologie gestalte gegeven. Vinco Racing Engineering tekent door de gefreesde aluminium componenten. Verder zie je veel niet gelakte carbon-delen, die allemaal specifiek voor de motor zijn ontworpen. Volgens de makers wegen kuip en panelen bij elkaar niet meer dan 1,8 kg.

Koplampen achter panelen

Kijk ook eens naar de opmerkelijke koplamp, die eenmaal uitgeschakeld verborgen zit achter panelen, die als oogleden door elektromotoren worden geopend en gesloten. Verder is de achterbrug uniek voor de Black Swan. Die is extra lang als knipoog naar een dragracer en gemaakt van aluminium. De Öhlins achterdemper met piggyback is eveneens specifiek voor deze Indian ontworpen. Dat geldt ook de remmen van Beringer en de carbon-wielen van Rotobox.

Alcantara in cockpit

Finishing touches zijn het zadel van Machine Seats en de cockpit met Alcantara, geïnspireerd op een dashboard van een supersportauto. Wat hij kost? De makers noemen (nog) geen prijs, maar de creatie wekt begeren en als er maar genoeg kopers zich aandienen zal Workhorse vast en zeker exemplaren voor klanten gaan bouwen.