Formule 1

De zes circuits van de Formule 1 sprintraces in 2023

december 8, 2022

Sprintrace

Niet iedere kijker óf coureur is er gek op: sprintraces. Toch staan de extra korte Formule 1-races – met een lengte van 100 kilometer – volgend jaar weer op de agenda. Volgens de Formule 1-organisatie zijn de sprintraces namelijk een groot succes. “We hebben enorm positieve reacties gehad op de sprintevenementen en we willen de fans volgend jaar graag nog meer actie presenteren”, aldus Formule 1-baas Stefano Domenicali.

Max Verstappen

De kijkers zijn er volgens de organisatie dus gek op, maar Max Verstappen laat zich regelmatig kritisch uit over het nieuwe format. “Ik ben er geen fan van, het voelt alsof we niet echt racen. Je krijgt inderdaad wat punten, maar je weet ook dat je niet voluit kunt gaan omdat het er een dag later pas echt om gaat. Je ziet ook weinig inhaalpogingen. Ik beleef er weinig plezier aan.”

Zes sprintraces

Pech voor Max, want de F1-organisatie besloot al eerder het aantal sprintraces te verdubbelen van drie naar zes. De Formule 1 heeft onderzocht welke circuits het beste geschikt zijn voor de sprintraces. Er zijn nu zes circuits aangewezen waar coureurs elkaar relatief eenvoudig kunnen inhalen en waar ze dicht achter elkaar kunnen rijden. Je zult dus niet verbaasd zijn dat er volgend jaar geen sprintrace op Zandvoort gepland staat.

Hier vinden de sprintraces wel plaats:

Datum Locatie
29 april Azerbeidzjan (Bakoe)
1 juli Oostenrijk (Spielberg)
29 juli België (Spa-Francorchamps)
7 oktober Qatar (Lusail)
21 oktober Verenigde Staten (Austin)
4 november Brazilië (São Paulo)

Lees ook: