Autonieuws

De Opel Frontera is een betaalbare SUV voor grote gezinnen

juni 25, 2024

Iedereen een EV

Tijdens de onthulling van de Frontera beloofde het merk ons al dat de elektrische SUV een vriendelijk prijskaartje zou krijgen. Dat blijkt geen leugen. De Duitse autofabrikant heeft vandaag de prijzen van de elektrische variant van de Frontera bekendgemaakt: 30.499 euro. De orderboeken zijn per direct geopend. De prijzen van de Hybrid-variant worden binnenkort ook bekendgemaakt.

Opel Frontera
Opel Frontera

De Frontera zeg je?

De Frontera is een kersverse SUV van Opel. Hij komt uit in het B-segment en is dus relatief compact. Toch is het Opel gelukt om er zeven stoelen in de zetten. Standaard krijg je vijf zitplaatsen. De bagageruimte meet 450 liter en kan met de achterbank neergeklapt tot 1.594 liter worden uitgebreid. Een dubbele laadvloer is standaard. Moet er nog meer bagage mee? Dan kun je kiezen voor de optionele dakrails. Zin om te kamperen? Er komt een speciaal voor de SUV ontworpen daktent met ladder. De Duitse SUV kan tot 240 kilogram op zijn dak dragen.

Oranje Opel Frontera SUV tentoongesteld in een studiosetting met dramatische verlichting.
Oranje Opel Frontera SUV tentoongesteld in een studiosetting met dramatische verlichting.

Elektrische Frontera

De elektrische variant komt 310 tot 400 kilometer ver, afhankelijk van de gekozen uitvoering. Liever op benzine? Kan ook. De Frontera Hybrid met 48V-hybridetechniek wordt aangedreven door een 1,2-liter turbobenzinemotor die speciaal voor hybride rijden is ontwikkeld. De benzinemotor werkt samen met een elektromotor van 21 kW (28 pk) en een geëlektrificeerde zesversnellingsbak met dubbele koppeling, waardoor het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot aanzienlijk lager zijn in vergelijking met een conventioneel aangedreven model.

Grote displays in interieur

In het interieur is het volledig digitale Pure Panel-cockpit aanwezig met twee 10-inch beeldschermen en een Multimedia-infotainmentsysteem. Ook het nieuw ontworpen Opel-stuurwiel springt direct in het oog. In de basisversie krijg je een telefoonhouder en gebruik je je telefoon als infotainmentscherm. Er is een speciale app die je kunt gebruiken als het bedieningspaneel voor het infotainment van de auto.

Auto-SUV-interieur met stuurwiel met embleem, digitaal dashboard en touchscreen op de middenconsole.
Auto-SUV-interieur met stuurwiel met embleem, digitaal dashboard en touchscreen op de middenconsole.

Stoelen

Comfortabele stoelen mogen natuurlijk niet ontbreken in een Opel. Er zijn nieuwe ‘Intelli-Seat’-voorstoelen. Die zijn voorzien van een uitsparing die volgens het merk de druk op het staartbeen verlaagt en daardoor ook op lange snelwegritten zorgen voor veel comfort. In video hieronder vertellen we je alles wat je moet weten over deze nieuwe Opel.