Autonieuws

De Lamborghini Veneno mag tien kaarsjes uitblazen

maart 18, 2023

Veneno is speciale versie van de Aventador

De Lamborghini Veneno is een speciale versie van de Aventador, het ultieme vlaggenschipmodel van Lamborghini. Het is gebouwd ter ere van het 50-jarig bestaan ​​van de Italiaanse supercarfabrikant in 2013. De Veneno is extreem licht ontworpen met behulp van koolstofvezel. Bovendien heeft de auto verregaande aerodynamische verbeteringen met een speciaal ontworpen luchtinlaat en uitlaatsysteem.

Bizarre specificaties Lamborghini Veneno

De Lamborghini Veneno beschikt over een 6,5 liter V12 met een vermogen van 750 pk, goed voor een topsnelheid van 355 km/u. De auto is ook geleverd met koolstofvezel wielen in de maat 19-inch voor en 20-inch achter. De auto heeft slimme vierwielaandrijving zodat elke pk ook op het asfalt komt.

Lamborghini Veneno Roadster

Gelimiteerde supercar

De Veneno is een zeer zeldzame auto, met slechts negen geproduceerde roadsters en drie coupés. Die beperkte oplage zorgde uiteraard voor een gepeperde prijs. In 2019 werd er een exemplaar geveild voor maar liefst 7,6 miljoen euro. De nieuwprijs van de auto was 3,3 miljoen euro. Dat is dus ruim een verdubbeling in waarde… Best een goede investering dus, zo’n Veneno.