Autonieuws

De hyperlimousine: Mercedes-AMG S63 E Performance

december 6, 2022

Mercedes-AMG S63 E Performance

In de nieuwe Mercedes-AMG S63 E Performance combineert het merk een 612 pk en 900 Nm sterke 4,0-liter V8-biturbomotor met een permanent bekrachtigde synchrone elektromotor, een krachtige batterij en volledig variabele AMG Performance 4MATIC+ vierwielaandrijving.

Indrukwekkend systeemvermogen

Het systeemvermogen van de Mercedes-Benz S63 AMG E Performance komt uit op 802 pk (590 kW) met maar liefst 1.430 Nm aan trekkracht. Daarmee sprint de S-Klasse in slechts 3,3 seconden van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid bedraagt 290 km/u (met het optionele AMG Driver’s Package).

P3-hybride

Mercedes-Benz monteert een 140 kW (190 pk) sterke elektromotor op de achteras. Deze is geïntegreerd met een elektrisch geschakelde transmissie met twee versnellingen en een elektronisch gestuurd sperdifferentieel. Samen vormen ze een ​​compacte elektrische aandrijfeenheid (EDU). Experts noemen deze lay-out een P3-hybride. De krachtige batterij bevindt zich ook achterin boven de achteras. Het doorslaggevende voordeel van deze EDU-positie is het omzeilen van de negenversnellingsbak, die is gekoppeld aan de V8-motor. Omdat de EDU achter de transmissie is geplaatst, kan het koppel van beide aandrijfeenheden volledig worden benut. Vandaar het monsterkoppel van 1.430 Nm!

Mercedes-AMG S63 AMG E Performance

Actieradius en rijmodi

De high-performance batterij heeft een capaciteit van 13,1 kWh, goed voor 33 kilometer elektrische range. Er is via AMG Dynamic Select keuze uit zeven rijmodi, te weten Electric, Comfort, Battery Hold, Sport, Sport+, Slippery en Individual. Daarnaast heeft deze beresterke S-Klasse drie niveaus van energieterugwinning (recuperatie). In Level 0 rolt de auto gewoon uit en is de energieterugwinning minimaal. Vanaf Level 1 wint het systeem al meer energie terug. In de hoogste stand (Level 3) kan 90 kW aan vermogen worden teruggewonnen.

Krachtige remmerij

Om de snelle S-Klasse tot stoppen te dwingen, monteert de Duitse autofabrikant remschijven op de vooras van 400 x 38 millimeter en remschijven van 380 x 32 millimeter op de achteras. Het AMG keramische high-performance composiet remsysteem is als optie verkrijgbaar. Systemen als AMG Ride Control+ (luchtvering), actieve rolstabilistatie en een meesturende achteras zijn allemaal standaard.