Achtergrond Autonieuws

De Audi SQ8 e-tron: 197 euro per pk

mei 19, 2023

Drie elektromotoren

Het sportieve topmodel binnen het Q8 e-tron-gamma is er als SUV en uiteraard als Sportback. Die laatste is een SUV-coupé. Beide versies maken gebruik van drie elektromotoren: één voor de vooras en twee voor de achteras. Het totale vermogen bedraagt 370 kW (503 pk), tegenover een maximaal koppel maar liefst 973 Nm.

De SQ8 e-tron sprint daarmee van 0-100 km/u in slechts 4,5 seconden. De topsnelheid is begrensd op 210 km/u. Standaard beschikken de SQ8 e-tron-modellen over quattro vierwielaandrijving met elektrische torque vectoring.

115 kWh batterij

De Audi SQ8 e-tron-modellen hebben een 115 kWh groot accupakket. De SUV-variant kan daarmee 489 kilometer afleggen op een volle lading stroom. Bij de SQ8 Sportback e-tron is dat dankzij een iets betere stroomlijn 509 kilometer volgens de WLTP-testnorm.

Dankzij de 170 kW snellaadmogelijkheid is het forse en vooral zware accupakket in circa 31 minuten van 10 tot 80 procent op te laden. 10 minuten laden volstaat om het rijbereik met ruim 100 kilometer te verlengen.

Audi SQ8 Sportback e-tron
Static photo, Colour: Ultra Blue metallic.

Sportieve looks

De Audi SQ8 e-tron-modellen kenmerken zich onder meer door gegoten 20-inch lichtmetalen velgen, aluminium accenten en S-specifieke exterieurelementen, waaronder 23 mm bredere wielkasten en een S-specifieke voor- en achterbumper. In het interieur bespeuren we elektrisch verstelbare en verwarmde sportstoelen met S-logo, een multifunctioneel met leder bekleed sportstuur met schakelpaddles en decoratielijsten in mat geborsteld donker aluminium.

Het interieur is verder bekleed met een combinatie van leder en het hightech materiaal dinamica. Ook inbegrepen zijn een achteruitrijcamera, het ambiente lichtpakket, bedieningselementen in zwart glas-optiek met haptische feedback en aluminium afwerking, een opbergpakket en de verschuifbare en in hoogte verstelbare comfortmiddenarmsteun.

Ga je voor het Assistentiepakket Tour, dan krijg je rijassistentiesystemen als Adaptive Drive Assist, Adaptive Cruise Control, de fileassistent en active lane assist.

Prijzen

De SQ8 e-tron is leverbaar vanaf 99.135 euro. Dat is omgerekend 197 euro per pk. De Audi SQ8 Sportback e-tron is er vanaf 101.535 euro. Dat is 202 euro per pk.














Audi SQ8 Sportback e-tron

















Audi SQ8 e-tron