Autonieuws

De 5 voordelen van shortlease 

februari 29, 2024

Waar bij termen als huur en lease bij de meeste mensen een lampje gaat branden, is dit bij shortlease een stuk minder het geval. Dit terwijl shortlease de laatste jaren steeds populairder is geworden. En niet zonder reden, ten opzichte van traditionele autolease en autohuur heeft shortlease voordelen. Welke voordelen shortlease heeft? Je leest ze hier. 

Dit is shortlease 

Om de voordelen van shortlease uit te leggen is het belangrijk om te weten wat shortlease is. Shortlease is een vorm dit tussen autohuur en autolease inzit. Waar je bij autolease vaak een vast contract van minimaal 24 maanden hebt en bij autohuur het vaak om één of meerdere dagen gaat, betreft shortlease vaak de middellange termijn. Bij een huurperiode van 2 tot 24 maanden spreek je van shortlease

De voordelen van shortlease ten opzichte van lease en huur 

Er zijn meerdere redenen waarom mensen kiezen voor shortlease in plaats van lease of huur. Welke voordelen shortlease ten opzichte van lease en huur heeft? Hieronder vind je 5 voordelen: 

Lage maandelijkse lasten 

Wanneer het hebben van een auto iets noodzakelijk is, kan je ervoor kiezen een auto aan te schaffen, huren of (short)leasen. Wanneer je een auto wilt aanschaffen heb je voldoende financiële middelen nodig. Bij autohuur lopen de kosten voor langere periode al gauw op. Shortlease is de ideale oplossing om voor relatief lage maandelijkse lasten gebruik te kunnen maken van een auto. 

Flexibiliteit 

In tegenstelling tot lease heeft shortlease een flexibel karakter. Waar je bij lease vaak een langere vaste termijn afspreekt, is shortlease de oplossing wanneer je nog niet weet of je een auto twee maanden of twee jaar nodig hebt. Een shortlease contract is eenvoudig te verlengen en op te zeggen zonder dat je vastzit aan boeteclausules.  

Direct rijden 

Waar je bij lease een auto samenstelt die volledig aan je wensen voldoet en je hierdoor vaak maanden moet wachten totdat de auto geleverd wordt, is dit bij shortlease niet het geval. Bij shortlease kies je voor een jong gebruikte auto die op voorraad staat. Hierdoor kan je vaak al binnen 24 uur na je aanvraag rijden. Doordat shortlease maatschappijen vaak een ruime voorraad hebben, heb je tegenwoordig alsnog een ruime aanbod auto’s waaruit je kunt kiezen.  

Geen BKR-registratie 

Wanneer een ondernemer of particulier een leasecontract afsluit, wordt dit gezien als een lening. Een lening moet geregistreerd worden bij het Bureau Krediet Registratie. Voor veel ondernemers en particulieren is een BKR-registratie iets wat ze liever niet hebben. Een BKR-registratie kan negatieve invloed hebben wanneer je een hypotheek wilt afsluiten.  

Geen meerjarige cijfers nodig 

Waar je als ondernemer voor een leasecontract vaak meerjarige omzetcijfers moet overhandigen voordat een leasemaatschappij daadwerkelijk met je in zee gaat, is dit bij shortlease niet het geval. Voor startende ondernemers is het overhandigen van jaarcijfers over meerdere jaren vaak lastig. Voor een shortleasecontract zijn jaarcijfers vaak niet noodzakelijk. Doordat een shortleasecontract flexibel is, kan het bij niet voldoen van de maandfactuur het contract door een shortleasemaatschappij snel opgezegd worden. Vaak wordt er bij shortlease een kleine borgsom gehanteerd. 

Tot slot 

Voor veel ondernemers en particulieren is autolease niet mogelijk en autohuur te duur. Daardoor is shortlease de uitkomst. Daarom is het mogelijk om shortlease zakelijk, maar ook particulier af te sluiten. Door het flexibele karakter kan een contract eenvoudig verlengd en gestopt worden.