Achtergrond Autonieuws

Cupra Raval: waar komt de naam ‘Raval’ vandaan?

mei 12, 2023

Cupra Raval

De naam Cupra Raval is volgens de fabrikant een ode aan de bruisende wijk Raval in het hart van Barcelona. “Raval is één van de meest verrassende wijken van Barcelona en onze toekomstige elektrische compacte auto is naar dit stadsdeel vernoemd omdat hij precies die spirit weerspiegelt. Net als we dat destijds met de Cupra Born hebben gedaan willen we nu de essentie van Raval onderstrepen en de wereld vanuit Barcelona blijven inspireren”, verklaart Cupra CEO Wayne Griffiths.

2025

De productie van de Cupra Raval gaat plaatsvinden SEAT S.A.’s hoofdfabriek in Martorell, nabij Barcelona. De onderneming investeert 3 miljard euro in de transformatie van de fabriek van ICE- naar elektrische auto’s en gaat er vanaf 2025 elektrische auto’s produceren op basis van het MEB Small-platform van de Volkswagen Groep. SEAT S.A. is voor diverse merken binnen de Groep verantwoordelijk voor het Small BEV-cluster.

CUPRA Raval

Ook als Volkswagen: de ID.2

Ook Volkswagen komt op zijn beurt met een model onder de ID.3. Die auto gaat de ID.2 heten. De Volkswagen ID.2all geeft al een voorproefje van die auto. Dankzij die Volkswagen weten we al een beetje welke specificaties Cupra en Volkswagen in petto hebben. De ID.2 is namelijk 4,05 meter lang, 1,81 meter breed en 1,53 meter hoog. De wielbasis bedraagt 2,60 meter. De bagageruimte meet 490 tot 1.330 liter. De modellen hebben voorwielaandrijving. De ID.2 heeft een elektromotor met een vermogen van 166 kW (226 pk) en een verwachte actieradius van maximaal 450 kilometer. Het opladen van het accupakket van 10% tot 80% duurt ongeveer 20 minuten. De ID.2all Concept sprint in minder dan 7 seconden van 0-100 km/u en haalt een topsnelheid 160 km/u. Reken voor de Cupra Raval op soortgelijke prestaties.