Autonieuws

Caterham gaat verhuizen, weg uit het Verenigd Koninkrijk?

april 13, 2023

Nieuwe faciliteit van Caterham

Caterham heeft een nieuwe fabriek laten bouwen in Dartford, Kent. Gelukkig, het merk blijft dus wel in het Verenigd Koninkrijk en daarmee trouw aan zijn roots. De nieuwe productiefaciliteit van Caterham is volgens de fabrikant een ultramodern gebouw. Het gebouw vormt niet alleen de thuisbasis van het merk, maar ook van de productie-, engineering-, motorsport- en commerciële teams van Caterham.

Flinke investering

De uitbreiding is mogelijk dankzij een investering van meerdere miljoenen ponden van de eigenaren van Caterham, VT Holdings. Dankzij deze stap kan Caterham zijn jaarlijkse productiecapaciteit met 50% verhogen (dat zijn ongeveer 750 nieuwe Sevens per jaar). Verdubbeling van de productiecapaciteit heeft ook een positief effect op de wachttijden. Anderhalf jaar wachten op een nieuwe auto was door de grote vraag naar de Sevens niet vreemd. Die wachttijden moeten in de toekomst sterk afnemen.

Caterham

Groot industriepark

De 54.000 m² grote faciliteit – gelegen in een industriepark van negen hectare genaamd Dartford X – bevindt zich in de nabijheid van de huidige fabriek. Zodoende kan het merk al het personeel behouden. Het nieuwe gebouw zal de komende maanden volledig worden ingericht en zal naar verwachting eind 2023 worden opgeleverd.

Belevenissen

In de toekomst is Caterham van plan om een ​​scala aan belevenissen in de fabriek aan te bieden, zoals fabrieksrondleidingen, open dagen, voertuigoverdrachten aan eigenaren en andere evenementen.

50 jaar Caterham

Bob Laishley, CEO van Caterham, zegt: “Het is passend dat we in ons 50-jarig jubileumjaar kunnen investeren in een nieuw pand om onze ambities waar te maken, voor de toekomst van de Seven en het merk als geheel. De site vergroot niet alleen onze productiecapaciteit, maar stelt ons ook in staat om onze productiecapaciteiten naar een moderne omgeving te brengen. Het wordt een fantastisch nieuw thuis voor het merk, onze medewerkers en onze klanten uit verleden, heden en toekomst.”

1973

Het zuidoosten van Engeland is de thuisbasis van Caterham sinds het in 1973 begon met het bouwen van auto’s in de stad Caterham, Surrey. In 1987 verhuisde de productie naar Kennet Road in Dartford, waar de auto’s sindsdien worden geassembleerd.