Achtergrond Autonieuws

Caterham denkt na over modellen naast de Seven

mei 4, 2023

Jannarelly Automotive

Jannarelly is oprichter van Jannarelly Automotive en gaat op consultancybasis aan de slag bij Caterham. Het Britse sportautomerk heeft de wens om de ontwerptaal van toekomstige producten buiten de bestaande Seven-modellenreeks vorm te geven.

Anthony Jannarelly bezit zelf al tien jaar een Caterham Seven. Bovendien ontwierp hij de Jannarelly Design-1, een back-to-basics eerbetoon aan de sportwagens van de jaren ’50 en ’60.

Loopbaan Anthony Jannarelly

De in Frankrijk geboren ontwerper begon zijn carrière in de juwelenmarkt, waar hij sieradencollecties ontwierp, lanceerde en ontwikkelde. Daarna stapte hij over naar de wereld van luxueuze jachten, meubeldesign en architectuur. Van daaruit werd hij design director voor W Motors, de eerste fabrikant van hoogwaardige luxe sportwagens in het Midden-Oosten. Daar gaf hij leiding aan het ontwerp van de Lykan Hypersport, die te zien was in Fast & Furious 7, en de Fenyr Supersport.

Droomrol

Anthony Jannarelly, zegt: “Dit is een droomrol voor mij omdat ik het DNA van Caterham als Seven-eigenaar en levenslange fan begrijp. Ik ‘snap’ de vreugde die een eenvoudige, lichtgewicht, op de bestuurder gerichte sportwagen kan brengen. Mijn visie voor een toekomstige Caterham zal mijn retro-futuristische ontwerpfilosofie verkennen. Ik wil het beste van twee werelden combineren, de elegantie en eenvoud van het verleden gecombineerd met de proporties en precisiedetails van een moderne sportwagen.”

CEO Caterham aan het woord

Caterham Chief Executive Officer, Bob Laishley, zegt: “We zijn ongelooflijk verheugd om Anthony aan boord te hebben. Hij begrijpt Caterham als een merk, is een bewezen ontwerper op het gebied van sportwagens en deelt de toekomstvisie die ik, Kazuho Takahashi en de rest van het bestuur van VT Holdings hebben voor het toekomstige bedrijf. Hij past perfect bij ons.”

VT Holdings

VT Holdings – een automotive onderneming met een hoofdkantoor in Japan – kocht Caterham in april 2021. Het sportwagenmerk viert deze zomer zijn 50e verjaardag. Dankzij de financiële slagkracht van VT Holdings kan het merk investeren in de toekomst. De iconische Seven blijft daarnaast immens populair. Caterham heeft onlangs een nieuwe fabriek laten bouwen in Dartford, Kent. De nieuwe productiefaciliteit van Caterham is volgens de fabrikant een ultramodern gebouw. Het gebouw vormt niet alleen de thuisbasis van het merk, maar ook van de productie-, engineering-, motorsport- en commerciële teams van Caterham.

Caterham Seven 485R