Autonieuws

Cadeautje van Tesla: gratis opladen voor alle EV’s op 29 augustus bij Superchargers

augustus 29, 2023

Terugblik

Op 29 augustus 2013 werden de eerste 6 superchargerstations van Tesla geopend in Noorwegen. Tien jaar later strekt het netwerk zich uit over 36 landen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika met meer dan duizend locaties en 13.000 individuele Superchargers. Na verloop van tijd heeft de grotere integratie van het netwerk in onze auto’s en de Tesla-app de algehele ervaring slimmer gemaakt en tegelijkertijd eenvoudig en intuïtief gehouden. Gewoon aansluiten en opladen. Met een uptime van 99,95% in 2022 is Tesla er ook in geslaagd om het netwerk uit te breiden en te upgraden terwijl het uiterst betrouwbaar bleef. 

Meer dan 70% van het netwerk is nu open voor alle EV’s 

De openstelling van het netwerk voor andere EV’s begon in november 2021 als onderdeel van een pilotprogramma. Na maanden van gegevens- en feedbackverzameling is het nu een volwaardig aanbod. Het open netwerk is het grootste ultrasnelle laadnetwerk in Europa met meer dan 9.200 Superchargers en 660 Superchargerstations die momenteel alle EV’s accepteren. Door dit programma kunnen EV-eigenaars in een paar eenvoudige stappen en tegen een eerlijke prijs toegang krijgen tot het netwerk.

Gratis laden op 29 augustus 2023

Tien jaar Tesla Superchargers wordt nu gevierd met een bijzonder initiatief: gratis opladen voor alle EV’s op 29 augustus. Als je EV dus nog wat energie nodig heeft, haast je dan snel naar een Tesla Supercharger om gratis te laden. De laadsessie moet uiterlijk om 23.59 uur gestart zijn op 29 augustus.

Tesla Model X Plaid