Autonieuws

BYD Seal U nu ook als plug-in hybride

mei 21, 2024

BYD Seal U DM-i opladen

De BYD Seal U DM-i beschikt over een kleinere BYD Blade Battery, die vrij is van nikkel en kobalt. Het van 30-80% opladen van de accu duurt met de 18 kW-DC lader circa 35 minuten. Thuis of aan de openbare laadpaal kan met maximaal 11 kW worden geladen. Naast een EV-modus heeft de auto ook een Hybride- of HEV-modus. In deze twee rijmodi zorgt de benzinemotor alleen bij accelereren voor extra vermogen. Daarbij laadt hij de accu tijdens het rijden op zodat elektrische aandrijving altijd beschikbaar is.

SEAL U DM-i Design

De BYD SEAL U DM-i Design heeft een aandrijflijn met een 96 kW sterke 1,5-liter viercilinder turbomotor, twee elektromotoren, de BYD Blade Battery (18,3 kWh) en vierwielaandrijving. Het systeemvermogen bedraagt 238 kW en het maximale koppel 550 Nm. De acceleratie van 0-100 km/h duurt 5,9 seconden. De elektrische actieradius van de BYD SEAL U DM-i Design bedraagt 70 kilometer met een elektrisch gecombineerd verbruik van 23,5 kWh/100 km. In combinatie met een gemiddeld brandstofverbruik van 1,2 l/100 km komt de totale range uit op 870 km (alle rangecijfers volgens WLTP). 

BYD SEAL U DM-i
BYD SEAL U DM-i

Ook als BYD SEAL U DM-i Boost en Comfort

De voorwielaangedreven Boost- en Comfort-uitvoeringen van de BYD SEAL U DM-i hebben een 1,5-liter benzinemotor en een elektromotor. Het systeemvermogen bedraagt 160 kW en het maximale koppel 300 Nm. De Boost-uitvoering heeft een 18,3 kWh-Blade Battery, die goed is voor een elektrische range van maximaal 80 kilometer met een elektrisch gecombineerd verbruik van 21 kWh/100 km. In combinatie met een gemiddeld brandstofverbruik van 0,9 l/100 km komt de totale range uit op 1.080 km (alle rangecijfers volgens WLTP).

Ook met 26,6 kWh

De grotere (26,6 kWh) Blade Battery van de Comfort-uitvoering maakt een elektrische range van 125 kilometer mogelijk, volgens de WLTP-testnorm.

Bagageruimte

Met alle zitplaatsen in gebruik bedraagt het volume van de bagageruimte 425 liter gemeten onder de hoedenplank en 552 liter tot aan het dak. Door de (60:40) achterbank in zijn geheel neer te klappen, neemt de inhoud toe tot 1.440 liter. Dankzij de Vehicle-to-Load-functie is het mogelijk om externe elektrische apparaten aan te sluiten op de BYD SEAL U DM-i. Het maximale trekgewicht voor de SEAL U DM-i Design is 1.300 kg, voor Boost en Comfort 750 kg.

Levering vanaf tweede helft 2024

De nieuwe BYD SEAL U DM-i wordt in de tweede helft van 2024 op de Nederlandse markt verwacht. Alle modellen worden standaard geleverd inclusief 6 jaar/150.000 kilometer fabrieksgarantie, 8 jaar/200.000 km garantie op de accu (minimaal 70% capaciteit) en 8 jaar/150.000 km voor de elektromotor. De Nederlandse prijzen en uitvoeringen worden kort voor de marktintroductie bekendgemaakt.


Binnenaanzicht van de BYD SEAL U met een modern auto-ontwerp met een digitaal dashboard, centraal touchscreen-display en een panoramisch zonnedak.


Een zilveren BYD SEAL U SUV staat geparkeerd voor een modern glazen gebouw onder een helderblauwe hemel.


Een zilveren BYD SEAL U SUV staat geparkeerd op een dak voor moderne glazen gebouwen onder een helderblauwe hemel.


Op een heldere dag glijdt een BYD SEAL U over een met bomen omzoomde grindweg, met hoge bomen die zich over het pad buigen en grasvelden aan weerszijden.


Een grijze BYD SEAL U SUV rijdt met hoge snelheid over een landelijke weg met groen en bomen op de achtergrond onder een gedeeltelijk bewolkte hemel.


BYD SEAL U DM-i


BYD SEAL U DM-i


Close-up van het achterlicht en een gedeeltelijke weergave van de kofferbak van een grijze BYD SEAL U DM-i-auto, waarbij de merk- en ontwerpdetails van de auto goed zichtbaar zijn.


Interieur van een BYD SEAL U met een groot touchscreen-display met informatie over energiebeheer, waaronder regeneratief remmen en SOC-instellingen. Stuur en dashboard zijn gedeeltelijk zichtbaar.