Autonieuws

BYD breidt garantietermijn uit, ook voor bestaande BYD-rijders?

augustus 3, 2023

Verhoging van garantietermijn voor BYD

Alle nieuwe BYD-personenautomodellen worden nu standaard geleverd met zes jaar algemene garantie en acht jaar garantie op het accupakket en de elektromotor, inclusief de aansturing ervan. Op de carrosserie geldt twaalf jaar garantie. Gelden deze verbeterde garantievoorwaarden ook voor iedereen die nu al BYD rijdt? Jazeker, de nieuwe voorwaarden gelden óók voor modellen die al op kenteken zijn gezet. Daarnaast is de garantie gekoppeld aan de auto en dus overdraagbaar.

Voor alle modellen

Tot nu toe golden bij BYD verschillende garantievoorwaarden voor verschillende modellen. Vanaf nu profiteren de BYD Atto 3, Han en Tang van ruimere termijnen en de daaraan gekoppelde maximum kilometrages. De nog te introduceren BYD Dolphin en Seal liften uiteraard ook mee op de verbeterde garantietermijnen én- voorwaarden.

Zes, acht, twaalf

Alle BYD-personenautomodellen worden vanaf nu standaard geleverd met zes jaar volledige fabrieksgarantie (was 4 of 5 jaar) of een maximum kilometrage van 150.000 (was 120.000 of 100.000). De garantie op de kobalt- en nikkelvrije Blade Battery bedraagt onveranderd acht jaar, maar het daaraan gekoppelde maximum kilometrage is uitgebreid tot 200.000 km, SOH ≥70% (was 160.000 km voor bepaalde modellen).

Op de elektromotor en de aansturing ervan geldt nu een garantie van acht jaar, met een maximum van 150.000 km gegarandeerd (was 5 jaar of 100.000 km voor bepaalde modellen). De carrosseriegarantie strekt zich vanaf nu uit over een periode van 12 jaar.