Geen onderdeel van een categorie

Brabus tovert Maybach GLS om tot bruut monster

april 28, 2022

Brabus 900

Dit is de Brabus 900 SUV, een performance-SUV die gebaseerd is op de Mercedes-Maybach GLS 600. Volgens het Duitse tuningbedrijf uit Bottrop is de Brabus 900 “ontworpen om de grenzen van elegantie en aandacht voor detail opnieuw te verleggen. Een uitnodiging om high-end elegantie te ervaren in zijn meest spectaculaire vorm”.

Duister monster

Het kan aan ons liggen, maar wij zien toch iets heel anders, als we naar de foto’s krijgen. Het vloeiende lijnenspel van de Maybach GLS is enigszins gebleven, maar verder is het een duister, bruut monster. ‘High-end elegantie’ zien we er niet in terug. De zwarte lak en koolstofvezel-onderdelen geven hem een sinistere look  — en wat dacht je van die velgen. Ook onderhuids is de Brabus 900 SUV een agressief beest.

Begrenst op 320 km/u

De 4.0-liter V8 uit de Maybach is opgeboord naar 4.5 liter en de krukas, drijfstangen en zuigers zijn van een sterker materiaal gemaakt. Daarnaast is de motor voorzien van twee Brabus-turbo’s. Dankzij wat motortuning, wordt de SUV naar 900 pk en 1.250 Nm getild. Omdat dit monsterlijke koppel de banden aan flarden scheurt, is het begrensd op 1.050 Nm. Hetzelfde geldt voor de topsnelheid, die begrensd is op 320 km/u, wederom om de banden te sparen. In slechts 4,2 seconden schiet de vierwielaangedreven SUV van 0 naar 100 km/u. Wat hij kost is nog niet duidelijk. Het zal ongetwijfeld om een monsterlijk bedrag gaan.