Autonieuws

BMW Z4 voor modeljaar 2023: dit is er nieuw

september 29, 2022

Sportievere looks BMW Z4

De BMW Z4 krijgt een sportievere uitstraling, onder meer doordat de uitrustingen van het Model M Sport nu ook standaard zijn voor de versies met een viercilindermotor. Vanwege de uitbreidingen in de standaarduitrusting komt het Model Sport Line te vervallen. Tegelijk is het aanbod uitgebreid met drie nieuwe carrosseriekleuren, 19-inch lichtmetalen M-wielen en M koplampen Shadow Line, naar wens in combinatie met de eveneens optionele adaptieve led-koplampen.

M Sportpakket

Het M Sportpakket omvat driedelige luchtinlaten aan de voorzijde, bekend van andere M-modellen, dorpels met kenmerkende contouren en een achterbumper met opvallende randen aan weerszijden. De luchtinlaten aan de zijkant, die de luchtstroom naar de Air Curtains dirigeren om turbulentie in de wielkasten te verminderen, zijn eveneens opnieuw ontworpen. Een bredere nierengrille is ook onderdeel van de update.

Kleuren BMW Z4

Behalve de kleuren Thundernight metallic, Portimao Blau metallic en Skyscraper Grau metallic, die voor het eerst beschikbaar zijn voor de BMW Z4, bestaat het aanbod uit nog vier andere kleurvarianten die een breed spectrum beslaan tussen wit, zwart, rood en grijs – inclusief de matte BMW Individual carrosseriekleur Frozen Grey metallic. Het elektrisch bedienbare stoffen cabriokap is binnen tien seconden te openen of sluiten, ook rijdend bij snelheden tot 50 km/h.

Uitrusting

Alle modelvarianten zijn standaard uitgerust met onder meer een windscherm, extra opbergruimte, een doorlaadsysteem, Park Distance Control met sensoren voor en achter, een automatisch dimmende binnenspiegel en automatische airconditioning met twee klimaatzones. Voor de BMW Z4 sDrive30i en BMW Z4 M40i komen daar ook Ambiance-verlichting en M instaplijsten bij.

Automaat is standaard

De achttraps Steptronic Sport transmissie is standaard voor alle motorvarianten en komt standaard met schakelpaddles aan het stuurwiel en een Launch Control functie.

Motoren BMW Z4 2023

De BMW Z4 sDrive20i en BMW Z4 sDrive30i maken beide gebruik van een 2,0-liter viercilindermotor met BMW TwinPower Turbo-technologie. In de BMW Z4 sDrive20i is die goed voor 145 kW (197 pk) en 320 Nm, waarmee een acceleratie van 0-100 km/u in 6,6 seconden mogelijk is. De motor in de BMW Z4 sDrive30i produceert 190 kW (258 pk) en 400 Nm, goed voor een acceleratie van 0-100 km/u in 5,4 seconden.

De BMW Z4 M40i heeft een zescilinder-in-lijnmotor met BMW M TwinPower Turbo technologie. Deze 3,0-liter motor levert 250 kW (340 pk) vermogen en 500 Nm koppel, goed voor een acceleratie van 0-100 km/u in 4,5 seconden.

Ondersteltechnologie

Het M Sportonderstel, nu standaard voor de BMW Z4 sDrive30i, optimaliseert de rijdynamiek met zijn stevige demper- en veerafstelling. De BMW Z4 M40i heeft een Adaptief M Onderstel met elektronisch gestuurde dempers en – net als de BMW Z4 sDrive30i – een M Sportremsysteem met keuze uit blauwe of rode remklauwen. De BMW Z4 M40i is ook standaard uitgerust met een M Sportdifferentieel op de achteras, dat tevens optioneel beschikbaar is voor de BMW Z4 sDrive30i.

Rijhulpsystemen

De standaarduitrusting omvat Approach Control Warning met remfunctie, Lane Departure Warning met actieve rijstrookassistentie en Speed ​​Limit Info met weergave van inhaalverboden. Tot de opties behoren Cruise Control met Stop & Go functie, Lane Change Warning, Rear Collision Warning, Crossing Traffic Warning, Parking Assistant en Reversing Assist Camera. Het BMW Head-Up Display dat rij-informatie op de voorruit projecteert, is eveneens beschikbaar.

BMW Live Cockpit Professional

De nu standaard BMW Live Cockpit Professional biedt een intuïtieve bediening en intelligente connectiviteit, inclusief aanpasbare schermen voor het volledig digitale instrumentenpaneel en controledisplay. De schermen hebben beide met een diagonaal van 10,25 inch. De functionaliteit omvat ook BMW Maps navigatie, een multimediasysteem met harde schijf en de BMW Intelligent Personal Assistant.

Huidige generatie BMW Z4: sinds 2020

De huidige derde generatie BMW Z4 is sinds 2020 op de markt. De BMW Z4 M40i neemt meer dan 30% van de wereldwijde verkoop voor zijn rekening en zelfs 48% van de afzet in Duitsland. Sinds de verkoopstart van de vierde generatie BMW Z4 zijn wereldwijd al 55.000 exemplaren verkocht. Na Duitsland, dat circa 26% van de verkoop voor zijn rekening neemt, gelden de Verenigde Staten, China, het Verenigd Koninkrijk en Japan als belangrijkste afzetmarkten. In een over het algemeen krimpend marksegment laat de BMW Z4 toch opmerkelijk constante verkoopresultaten noteren.