Autonieuws

BMW toont voor het eerst nieuwe BMW 5 Serie en i5

maart 29, 2023

Dit is de BMW i5

Goed nieuws: we hebben foto’s van de BMW i5! De auto heeft echter helaas nog een stevig camouflagejasje aan. Op de nu vrijgegeven foto’s valt op dat BMW – in tegenstelling tot op de iX en i7 – de grille van het nieuwe model een traditionele heeft vormgegeven. BMW heeft zelf de foto’s de wereld ingestuurd van de i5, die midden in de testfase zit. In het Zweedse plaatsje Arjeplog test BMW alle aandrijflijn- en chassiscontrolesystemen onder winterse weersomstandigheden.

Een jaar

Het testprogramma op ijs en sneeuw loopt in totaal ongeveer een jaar, van de eerste testritten tot de laatste finetuning. Tijdens de uitgebreide tests op landwegen, snelwegen en speciaal geprepareerde testbanen hebben de ingenieurs van BMW vooral hun aandacht gericht op de rijeigenschappen van de auto bij lage temperaturen en op oppervlakken met weinig grip.

Touring

BMW onthult de i5 officieel later dit jaar. Waarschijnlijk presenteren ze op dat moment ook de reguliere nieuwe 5 Serie, met benzine- en dieselmotoren. De Duitsers brengen de elektrische 5 Serie zowel als sedan- en Touring-versie op de markt. Technische gegeven heeft BMW tot nu toe geheim weten te houden. Hier lees je meer over de i5: