Autonieuws

BMW M4 CS: begeerlijke sportcoupé met 550 pk

mei 13, 2024

BMW M4 CS met liefst 550 pk

De 6-cilinder-in-lijn benzinemotor in de BMW M4 CS is een bijzonder krachtige versie van de speciaal voor de BMW M3 en BMW M4 modellen ontwikkelde TwinPower Turbo motor. De 3,0 litermotor levert een vermogen van 405 kW (550 pk), een toename van 15 kW (20 pk) ten opzichte van de BMW M4 Competition Coupé met xDrive. Dat is te danken aan de herziene M TwinPower Turbo technologie. De belangrijkste aanpassing is een verhoogde turbodruk van de twee mono-scroll turbocompressoren naar 2,1 bar en enkele aanpassingen aan het motormanagement.

Maximaal 650 Nm

De motor levert zijn maximale koppel van 650 Nm al vanaf 2.750 tot 5.950 toeren per minuut. Het maximale vermogen is beschikbaar bij 6.250 toeren per minuut en de red line start bij 7.200 krukasomwentelingen. De nieuwe BMW M4 CS accelereert van 0 naar 100 seconden in slechts 3,4 seconden, terwijl van 0 naar 200 km/u slechts 11,1 seconden vergt. De topsnelheid van deze speciale editie – die standaard is voorzien van het M Driver’s Pack – is elektronisch begrensd op 302 km/u.

BMW M4 CS
BMW M4 CS

M xDrive vierwielaandrijving

Het vermogen van de BMW M4 CS wordt op alle vier de wielen overgebracht via een 8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic. Dankzij M xDrive vierwielaandrijving is het mogelijk om te rijden met vierwielaandrijving of met achterwielaandrijving. Het DSC (Dynamic Stability Control) is volledig uit te schakelen. Zo krijgen ervaren bestuurders een nog intensere rijbeleving.

Wielen

De BMW M4 CS is standaard voorzien van M Compound-schijfremmen, met de remklauwen naar keuze uitgevoerd in rood of zwart. Optioneel zijn M Carbon-keramische remschijven met remklauwen in rood of mat goud. Eveneens standaard zijn gesmede lichtmetalen M wielen in exclusieve V-spaakstyling – leverbaar met remklauwen in Gold Bronze of mat zwart.

Banden BMW M4 CS

De lichtmetalen wielen (19-inch voor en 20-inch achter) zijn standaard voorzien van Michelin Pilot Sport Cup 2 banden (optioneel: Michelin Pilot Sport Cup 2 R). Met uitstekende grip en stabiliteit zorgen ze voor een nauwkeurige besturing en optimale tractie. De banden hebben de maat 275/35 ZR19 voor en 285/30 ZR20 achter. Klanten die hun BMW M4 CS vooral gebruiken op de openbare weg, kunnen als optie zonder meerprijs kiezen voor high-performance banden in dezelfde maat.

Laserlight

De achterlichten van de BMW M4 CS hebben een krachtige uitstraling en de Laserlight-technologie is herkenbaar aan de glasvezelbundels, die worden verlicht door een laserdiode. Het resultaat is een nadrukkelijk 3D effect. Deze technologie was voor het eerst te zien bij de op 1.000 exemplaren gelimiteerde BMW M4 CSL en zorgt nu ook voor een exclusieve aanblik voor de BMW M4 CS.

Marktintroductie BMW M4 CS

De BMW M4 CS wordt vanaf juli samen met de andere BMW M4 modellen geproduceerd in de BMW Group fabriek in Dingolfing. De orderboeken voor dit gelimiteerde model openen eind mei.


Een blauwgroen sportwagen geparkeerd op een boulevard bij zonsondergang, met de oceaan en de heuvels op de achtergrond onder een heldere hemel.


Een groene BMW M4 geparkeerd op een pier bij zonsondergang, met de oceaan en een heldere hemel op de achtergrond.





Close-up van de grille en kentekenplaat van een groene BMW M4, met opvallende rode accenten rond de ventilatieopeningen.


Close-up van een groene BMW-auto met het modelbadge "M4 CS" met een rode, blauwe en witte streep.


Een groene sportwagen geparkeerd langs een weg met een rotsachtige berg en een blauwe lucht met wolken op de achtergrond.


Een groene BMW M4 die te hard rijdt op een woestijnsnelweg met bergen op de achtergrond.


Een groene BMW M4 racet op een circuit met bergen op de achtergrond.


Groene sportwagen geparkeerd op een racecircuit met bergen op de achtergrond onder een bewolkte hemel.