Autonieuws

BMW 2 Serie Gran Coupé op veel punten in het nieuw

oktober 22, 2024

Gewijzigd front en een andere kont

De BMW 2 Serie Gran Coupé neemt dezelfde upgrades over als van de onlangs vernieuwde BMW 1 Serie. Zodoende lijkt het front van de Gran Coupé ook sterk op dat van de 1 Serie, en ook de kont is aangepast. De 2 Serie Gran Coupé heeft standaard LED-koplampen met verticale elementen voor de dagrijverlichting en richtingaanwijzers. Adaptieve LED-koplampen met verblindingsvrij matrixgrootlicht, bochtenverlichting en blauwe accenten zijn optioneel verkrijgbaar. De BMW Iconic Glow voor de grille is vanaf maart 2025 verkrijgbaar, mocht je daar wild van worden.

Nieuwe kleuren BMW 2 Serie Gran Coupé

Er zijn ook nieuwe kleuren voor de BMW 2 Serie Gran Coupé. Het assortiment lakkleuren omvat twee Uni lakkleuren en zeven metallic lakkleuren, samen met vier BMW Individual lakkleuren. De BMW 2 Serie Gran Coupé heeft, net als de BMW 1 Serie, voor het eerst een contrasterende hoogglans zwarte afwerking van het dak als optie.

Afmetingen BMW 2 Serie Gran Coupé

De nieuwe generatie van de BMW 2 Serie Gran Coupé is met 20 millimeter verlengd tot 4.546 millimeter, terwijl de wielbasis 2.670 millimeter meet. De breedte van het voertuig is 1.800 millimeter en de hoogte is met 25 millimeter verhoogd tot 1.445 millimeter. De achterbank biedt standaard een 40:20:40 verdeling, terwijl het opbergvolume 430 liter bedraagt. (BMW 220 Gran Coupé, BMW 220d Gran Coupé: 360 liter).

BMW 2 Serie Gran Coupé

M Sport Design

Om de sportiviteit van de nieuwe BMW 2 Serie Gran Coupé extra te benadrukken, is vanaf de start van de productie de scherp geprijsde ‘M Sport Design’ uitvoering leverbaar. Deze omvat alle exterieurdelen van het M Sportpakket en is vanaf de start van de productie te bestellen. De M Sport Design uitvoering omvat alle exterieurdelen van het M Sportpakket:

De consumentenadviesprijs van de M Sport Design uitvoering is € 1.270.

BMW M235 xDrive Gran Coupé: het topmodel

De BMW M235 xDrive Gran Coupé staat bovenaan het modelgamma. Die variant wordt aangedreven door een 221 kW (300 pk) sterke 4-cilindermotor, goed voor een 0-100-tijd van 4,9 seconden.

Volledig ledervrij interieur

Het nieuw ontworpen interieur van de BMW 2 Serie Gran Coupé is standaard volledig leervrij. De Veganza/Alcantara-bekleding is als optie verkrijgbaar, gecombineerd met contrasterende naden voor het instrumentenpaneel.

Nieuwe generatie motoren, 7-traps Steptronic-transmissie standaard.

Met de driecilinder 125 kW/170 pk in de nieuwe BMW 220 Gran Coupé en de vier cilinder 120 kW/163 pk in de nieuwe BMW 220d Gran Coupé en 110 kW/150 pk in de nieuwe BMW 218d Gran Coupé. Alle motoren brengen hun vermogen standaard over op de weg via een 7-traps Steptronic-transmissie met dubbele koppeling. De aandrijflijn van de BMW 220 Gran Coupé en de BMW 220d Gran Coupé zijn geëlektrificeerd met 48-volt Mild Hybrid technologie.

Verhoogde stijfheid

De verhoogde stijfheid van de carrosseriestructuur en chassisverbindingen helpt de nieuwe BMW 2 Serie Gran Coupé om verbeterde wendbaarheid, stuurprecisie en bochtdynamiek te bereiken. De verdere verfijning van het chassis omvat geoptimaliseerde kinematica en nieuwe schokdempertechnologie. De verhoogde caster-offset van de voorwielen zorgt voor stabiel rechtuit rijden en geoptimaliseerd stuurgevoel.

BMW 2 Serie Gran Coupé - interieur

Lichtmetalen wielen

Standaardfuncties omvatten ook een geïntegreerd remsysteem en 17 inch lichtmetalen wielen (BMW M235 xDrive Gran Coupé: 18 inch). Het M Sportpakket omvat Adaptief M Onderstel met een verlaagde ophanging, sportstuur en 18-inch lichtmetalen wielen. Optionele extra’s zijn lichtmetalen wielen tot 19 inch en een M Sportremsysteem.

Rijhulpsystemen

De standaard- en optionele rijhulpsystemen die beschikbaar zijn voor de nieuwe BMW 2 Serie Gran Coupé stellen normen onder de concurrentie op het gebied van functioneel bereik en betrouwbaarheid. Standaardfuncties zijn onder meer de Driving Assistant met Front Collision Warning, Lane Departure Warning, uitstapwaarschuwing en Speed Limit Info, evenals de Parking Assistant met Reversing Assistant. Optioneel zijn Steering and Lane Control Assistant, de automatische Speed Limit Assist en Active Cruise Control met Stop & Go-functie. Parking Assistant Professional is ook beschikbaar voor de modellen BMW 220 Gran Coupé en BMW 220d Gran Coupé: hiermee kunnen bestuurders parkeermanoeuvres van buiten hun voertuig bedienen met een smartphone en de My BMW App.

Standaarduitrusting BMW 2 Serie Gran Coupé

Het aanzienlijk uitgebreide assortiment standaarduitrusting voor de nieuwe BMW 2 Serie Gran Coupé omvat ook BMW Live Cockpit Plus met het cloudgebaseerde navigatiesysteem BMW Maps. Nieuwe optionele uitrustingspakketten maken gerichte personalisatie mogelijk. Het Innovation Pack omvat bijvoorbeeld BMW Live Cockpit Professional met BMW Head-Up Display en Augmented View op het Control Display, evenals Parking Assistant Plus.

Onderdelen van het Premium Pack zijn draadloos opladen, Comfort Access, logolichtprojectie vanuit de buitenspiegels, automatisch dimmende binnenspiegel en Adaptieve LED-koplampen. Het programma van optionele extra’s omvat ook een 2-zone automatische airconditioning, een panoramisch glazen schuifdak en het Harman Kardon hifi geluidssysteem.











BMW 2 Serie Gran Coupé - interieur





BMW 2 Serie Gran Coupé











BMW 2 Serie Gran Coupé 2025