Autonieuws

Bezoektip: voertuigen van James Bond komen naar Brussel

december 2, 2022

60 jaar James Bond

Dit jaar is het 60 jaar geleden dat de eerste James Bond-film, ‘Dr. No’, in première ging. Sindsdien waren de inmiddels 25 spectaculaire films goed voor een totale omzet van 7,8 miljard dollar aan bioscoopkaarten. Een belangrijk onderdeel van de films zijn de voertuigen, van auto’s en boten tot helikopters en vliegtuigen, vaak gebruikt voor spannende stunts.

50 originele voertuigen

De tentoonstelling ‘Bond in Motion’ is de eerste keer dat ongeveer 50 originele voertuigen uit de James Bond-films samen met spectaculaire decors en ‘making of’-modellen op het Europese continent te zien zijn. Bovendien is de expositie met een totale oppervlakte van zo’n 6.000 vierkante meter de grootste tot nu toe. Ook vanuit Nederland is de tentoonstelling in het complex van Brussels Expo op de Heizel, direct achter het wereldberoemde Atomium, uitstekend te bereiken, bijvoorbeeld met de Thalys.

Aston Martin DB5 van James Bond

Dat James Bond in de films zijn missies tot een goed einde brengt, is vaak te danken aan de spectaculaire voertuigen, voorzien van allerlei bijzondere kenmerken en bedacht door technisch brein ‘Q’. De Aston Martin DB5 werd dankzij James Bond wereldberoemd, maar ook de Lotus Esprit die in een onderzeeër verandert spreekt tot de verbeelding, net als in meer recente films onder andere BMW’s, Jaguars en opnieuw Aston Martins.

Jeroen Krabbé, Famke Janssen en Daphne Deckers

De tentoonstelling ‘Bond in Motion’ in Brussel beperkt zich niet tot alleen auto’s. Zo maken onder andere een helikopter, een hovercraft, een metrostel en een boot deel uit van de expositie. Ook voertuigen uit de films met Nederlandse inbreng zoals ‘The Living Daylights’ met Jeroen Krabbé, ‘Golden Eye’ met Famke Janssen en ‘Tomorrow Never Dies’ met Daphne Deckers zijn te zien.

Daarnaast krijgen bezoekers de gelegenheid om via unieke documenten en objecten de geheimen achter beroemde scènes en bijzondere stunts te ontdekken. Interactieve elementen maken de tentoonstelling voor alle generaties de moeite waard. Uiteraard zijn horecafaciliteiten aanwezig en is er ook een shop met exclusieve objecten voor James Bond-liefhebbers.

Praktische info:

Bond in Motion
​Paleis 1 – Brussels Expo
​9 december 2022 tot en met 14 mei 2023

Openingstijden:
maandag, woensdag, vrijdag en zondag 11.00-18.00 uur
zaterdag 11.00-21.00 uur
dinsdag en donderdag gesloten
Duur: het bezoek duurt ongeveer 60 tot 90 minuten

Toegangsprijs vanaf 17 euro
Meer informatie en kaartverkoop via www.007Brussels.com

James Bond - Bond in Motion