Autonieuws

Betaalbare allrounder van Kawasaki aangescherpt

februari 3, 2022

De Kawasaki Versys 650 is de meest populaire en bestverkochte allrounder in zijn klasse. Voor 2022 is het design vernieuwd en krijgt hij traction control en een TFT-kleurendisplay. Tel daarbij de koppelrijke parallel-twin motor en instelbare vering in combinatie met de 17’’ wielen en een upside-down voorvork en je weet eigenlijk al dat je best veel motorfiets krijgt voor een bedrag vanaf 9.149 euro.

Versys 650 standaard zeer compleet

Je moet goed kijken om het verschil te zien met een zwaardere, lees duurdere, motor. Ook als je de specificatielijst verder bekijkt, besef je dat de prijs van dik negen mille voor de Versys 650 echt aantrekkelijk is. De lijst vermeldt led-verlichting, een top- en zijkuip en een viervoudig verstelbaar windscherm. Plus de mogelijkheid om met de Kawasaki Rideology app je smartphone te koppelen en de informatie daarvan op het TFT-kleurendisplay te tonen dan wel te navigeren.

Tweecilinder met bruikbaar vermogen

Het is dus niet ‘maar een zes-en-een-halfje’. De Kawasaki Versys 650 kan zich qua mogelijkheden meten met dikkere fietsen. Nee, niet als het gaat om vermogen. Dan zal de tweecilinder zijn meerdere moeten erkennen in machines met meer cilinderinhoud. De vraag is wat je wil? Als je een handzame, wendbare motor zoekt voor korte trips of voor alledaags gebruik dan levert de Versys 650 voldoende prestaties met zijn 67 pk. P.S.: er is ook versie met 35 kW voor A2-rijbewijsbezitters.

Prijzen, kleuren en extra’s

De nieuwe Versys 650 is er in de volgende kleuren:

Je kunt verder kiezen uit pakketten voor de lange tochten: