Autonieuws

Beste manieren om Schiphol te bereiken in 2022

juli 8, 2022

We zijn allemaal bekend met de chaos die rond Schiphol speelt. Lange wachtrijen en geannuleerde vluchten zijn dingen die tegenwoordig bij vliegen via Amsterdam horen. Dit brengt ook de nodige problemen mee bij het parkeren. Wij hebben de beste manieren uitgezocht om Schiphol te bereiken.

Taxi

Om parkeren op Schiphol te ontwijken is het regelen van een taxi de ideale optie. Als je voor langdurige tijd weggaat, is het namelijk niet te betalen om al die tijd een parkeerplek te huren op Schiphol. Er zijn verschillende aanbieders die vanuit overal in Nederland jou naar Schiphol kunnen rijden. Let hierbij op het aantal personen dat je bent en het bagage dat je mee wilt nemen. Met veel personen is het al snel verstandig om een busje te regelen in plaats van een personenauto.

Openbaar vervoer

Een betaalbare en duurzame optie is gebruik maken van het openbaar vervoer om veilig naar Schiphol te reizen. De trein is een snelle optie en is goed bereikbaar via grote stations in Nederland. Schiphol heeft een ideaal station, in het hart van de luchthaven. Let wel op dat je zelf je bagage mee moet sleuren door de trein en van en naar het trein station toe. Voor reizen met veel bagage is de trein dus niet de meest ideale oplossing. Check van tevoren ook de NS-app voor je reistijden, aangezien de trein zo nu en dan vertraging heeft of geannuleerd wordt.

Ook met de bus kan je naar Schiphol reizen. Er zijn 24 directe buslijnen naar de Luchthaven, maar de trein is in veel gevallen beter. De bus duurt langer, is krapper en rijdt in sommige gevallen onregelmatig. De enige reden om met de bus te gaan, is als je dichtbij Schiphol woont.

Schiphol Parking

Als je toch kiest om met eigen vervoer naar Schiphol te reizen, kun je twee dingen doen. Je kan iemand anders voor je laten rijden om je af te zetten zodat je geen parkeerkosten betaald, maar als dit geen optie is kan je je auto parkeren op Schiphol. Hier zijn meerdere opties voor. Shuttle parkeren, valet parkeren of een Park, Sleep & Fly arrangement.

Als je kiest voor shuttle parkeren zit daar een shuttle bus bij. Ook ontvang je bij dit aanbod een beveiligde parking, moet je de sleutels zelf meenemen en heb je 24/7 toegang tot je auto. Bij het premium aanbod heb je ook de mogelijkheid om gratis te annuleren tot 24 uur van te voren. Een week parkeren in deze vorm kost €85,- gerekend voor een week in Juli. De prijzen en details verschillen per aanbieder.

Valet parkeren is een duurdere variant van parkeren bij Schiphol. Je geeft je auto af bij de vertrekhal, wat resulteert in geen extra reistijd. De aflevertijd is 0-45 minuten en je auto staat in een beveiligde garage. Met de premium variant verandert de aflevertijd naar maximaal 15 minuten. Het standaard valet pakket kost €105,- gerekend voor een week in Juli, terwijl het premium pakket €115,- kost. Ook deze prijzen en details verschillen per aanbieder.

Als je kiest voor een Park, Sleep & Fly arrangement beschik je over een overnachting in een hotel en een shuttlebus die je van het hotel naar de luchthaven brengt. Je auto staat tijdens je reis op het terrein van het hotel. De details van dit arrangement verschilt per aanbieder. Dit is de meest luxe oplossing voor het parkeren bij Schiphol.