Autonieuws

Benzineprijs gaat weer flink stijgen

april 4, 2023

Opec+

De Opec+, bestaande uit olie-exporterende landen waaronder Saoedi-Arabië, Irak en Koeweit, heeft dit besluit genomen vanwege de hoge inflatie waarmee ook grote olieproducerende landen zoals Saoedi-Arabië kampen. Door de productie te verlagen, kunnen de olieprijzen gestut worden en daarmee de schatkist van de Opec+ landen gevuld worden. Analisten voorspellen dat de olieprijs kan stijgen naar 100 dollar per vat.

Twee euro

Pas vanaf 1 mei pompen de landen minder olie op, toch betaal je nu al meer aan de pomp dan vorige week. Door de aankondiging van de verlaging alleen al, schoot de olieprijs met vijf procent omhoog. De prijs voor een liter Euro95 ligt daardoor weer op twee euro. Voor diesel ben je bij een pomp langs de snelweg 1,80 euro kwijt. Bij een lokale pomp kun je uiteraard voor minder geld je tank volgooien.

Rusland

De productiebeperkingen komen uit het niets. De Amerikaanse president Joe Biden is niet blij met de stijgende olieprijzen, omdat dit de oorlogskas van Rusland zou spekken. Bovendien stijgt en daalt zijn populariteit in het thuisland, zodra de brandstofprijzen omlaag of omhoog gaan.

Lees ook: